Головна » 2011 » Февраль » 17 » Через масові продажі троянд в Європі водні ресурси Кенії виснажуються
10:40
Через масові продажі троянд в Європі водні ресурси Кенії виснажуються
продаж троянд, Кенія, Європа, водні ресурси, проблема       Через масові продажі троянд в Європі водні ресурси Кенії виснажуються 70% квітів, що продаються по всій Європі, привозять з Кенії.

70% квітів, що продаються по всій Європі, привозять з Кенії, де для їх вирощування потрібно дуже багато води - найбільш дефіцитного і цінного її ресурсу. У результаті водні ресурси цієї африканської країни виснажуються.

Біолог Лестерського університету Девід Харпер, який більш ніж 30 років вивчає екологію регіону, стверджує, що масові продажі квітів призводять до осушення озера Найваша, оскільки саме на його берегах розташовані три чверті кенійських ферм із вирощування троянд, що без обмежень викачують воду з озера.

Крім того, масове використання пестицидів та інших добрив отруює водойму, а також навколишні флору і фауну. За словами Харпера, "якщо не буде введено обмеження, менш ніж через десять років озеро перетвориться на смердючий брудний ставок".

"У міру скорочення поверхні і глибини озера його вода буде нагріватися, що призведе до поширення мікроводоростей. У будь-який момент озеро може стати отруйним", - наголошує Харпер.

Усі троянди, зрізані в Кенії, надходять на квіткову біржу Амстердама, де їх продають великими партіями і постачають етикеткою Країна походження - Голландія.

Уже з Амстердама вони розлітаються по всьому світу літаками, що теж забруднюють атмосферу.

Нагадаємо, в 2008 році японці вивели блакитну троянду.
Фото: Reuters
Джерело: http://ua.korrespondent.net
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2019 | Додав: wiktor | Теги: Проблема, водні ресурси, Європа, продаж троянд, Кенія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar