-->Головна » 2011 » Май » 14

Кінець світу настане 21 травня 2011

Гарольд Кемпінг проповідник з Каліфорнії вважає, що кінець світу настане 21 травня 2011, за його словами саме в цей день відбудеться друге пришестя Христа, пише The Independent.

14.05.2011

Аппа Шерпа здійснив рекордне 21-е сходження на Еверест

Аппа Тенцинг, шерпа, Еверест, альпініст, рекорд    Непальський альпініст в черговий раз підкорив «вершину світу», побивши належний йому ж світовий рекорд.
    Аппа Тенцинг, відомий також як Аппа Шерпа, покинув розбитий у вершини табір увечері 10 травня і підвівся на Еверест вранці наступного дня. Його супроводжували четверо учасників сходження Eco Everest Expedition 2011, присвяченого пробл ... Читати далі»

13.05.2011

Виверження Етни

вулкан, Європа, італія, Етна , виверження   Сьогодні з 2 ночі до 6 ранку за місцевим часом відбувалося виверження Етни, найбільшого вулкана Європи, повідомляє Daily Telegraph. Незважаючи на те, що виверження було досить коротким, місцеві влади були змушені закрити аеропорт, оскільки всі злітні смуги були покриті попелом. Як відомо, вулкан Етна, висота якого складає більше 3,3 км (точна висота вулкана змінюється піс ... Читати далі»

13.05.2011

Яблуню Ньютона огородили бар'єром від туристів

Ньютон, яюлуня, туристи, закон тяжіння, Великобританія   У Великобританії в графстві Лінкольншир бар'єром з вербових прутів довелося захистити знамениту яблуню, яка допомогла серу Ісааку Ньютону відкрити закон всесвітнього тяжіння.
  Як повідомляє ІТАР-ТАРС, це довелося зробити для захисту її від численних шанувальників англійського вченого.
  За словами представника Фонду охорони пам'ятників, цей ... Читати далі»

13.05.2011

Будівельники моста Кирпи знищують гирло річки Либідь

будівництво, міст, Кирпа, гирло, Либідь    1 і 2 травня в Києві, під час спорудження об'їзної залізничної вітки, будівельники пошкодили пам'ятник природи "Старовинне гирлі річки Либідь".
   Пам'ятка природи "Давнє гирлі річки Либідь" - невеликий заповідний куточок біля підніжжя Лисої гори, в районі метро "Видубичі", повідомили в Національному екологічному центрі України.
   "Факт ... Читати далі»

13.05.2011

Вчені пропонують ввести ще одну геологічну епоху

вчені, геологія, геологічна епоха, з'їзд, Лондон, антропоцен   У Лондоні проходить з'їзд геологів, присвячений проблемі введення в геохронологічної шкалу нової епохи - антропоцена, повідомляє Nature News.
   Самі фахівці підкреслюють, що процес прийняття нового терміна (це питання належить до відання стратиграфічної комісії при Міжнародному союзі геологічних наук), може затягнутися на роки.
... Читати далі»

13.05.2011

Вища освіта уповільнює старіння

освіта, вища освіта, старіння, дослідження, вчені   Британські вчені стверджують, що вища освіта уповільнює старіння на молекулярному рівні. До подібних висновків дослідники з Університетського коледжу Лондона, а також їх колеги з Уельського університету в Кардіффі і Каліфорнійського університету в Сан-Франциско прийшли після аналізу теломер у більш ніж 400 чоловіків і жінок у віці від 53 до 75 років з різним рі ... Читати далі»

13.05.2011