Головна » 2011 » Май » 14 » Будівельники моста Кирпи знищують гирло річки Либідь
22:15
Будівельники моста Кирпи знищують гирло річки Либідь
будівництво, міст, Кирпа, гирло, Либідь    1 і 2 травня в Києві, під час спорудження об'їзної залізничної вітки, будівельники пошкодили пам'ятник природи "Старовинне гирлі річки Либідь".
   Пам'ятка природи "Давнє гирлі річки Либідь" - невеликий заповідний куточок біля підніжжя Лисої гори, в районі метро "Видубичі", повідомили в Національному екологічному центрі України.
   "Фактично, це єдине місце на карті Києва, де Либідь збереглася у первісному вигляді, тому воно і охороняється законодавством як об'єкт природно-заповідного фонду. Незважаючи на це, в області гирла Либеді проходять інтенсивні роботи по встановленню залізничної естакади, через що вже зараз знищені навколишні зелені насадження і пошкоджений берег річки. Роботи зі спорудження естакади не припиняються, що призводить до подальшого руйнування ландшафту гирла річки Либідь та схилу Лисої гори ", - заявив активіст НЕЦУ Олександр Соколенко.
   Екологи підкреслюють, що рішення Київради щодо ліквідації статусу пам'ятки природи не приймалося. Таким чином, згідно із законодавством України, така діяльність на територіях природно-заповідного фонду заборонена, і жоден з державних органів не має права її узгоджувати.
   Виходячи з цього, НЕЦУ направив звернення до Міністерства внутрішніх справ і Генеральну прокуратуру України з проханням порушити кримінальну справу проти замовників будівництва - керівництва Міністерства інфраструктури Україні.
Фото: cultkiev.com
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2841 | Додав: wiktor | Теги: будівництво, Либідь, Кирпа, міст, гирло | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar