Головна » 2011 » Май » 14 » Яблуню Ньютона огородили бар'єром від туристів
22:18
Яблуню Ньютона огородили бар'єром від туристів
Ньютон, яюлуня, туристи, закон тяжіння, Великобританія   У Великобританії в графстві Лінкольншир бар'єром з вербових прутів довелося захистити знамениту яблуню, яка допомогла серу Ісааку Ньютону відкрити закон всесвітнього тяжіння.
  Як повідомляє ІТАР-ТАРС, це довелося зробити для захисту її від численних шанувальників англійського вченого.
  За словами представника Фонду охорони пам'ятників, цей захід став необхідною для порятунку кореневої системи дерева.
   Згідно з легендою в 1666 році знаменитий фізик, математик і астроном зробив відкриття закону всесвітнього тяжіння, прогулюючись в саду у родинному маєтку Вулсторп, побачивши падаюче яблуко.
   За визнанням представника Фонду, доля дерева, яке стало свого роду місцем поклоніння для шанувальників Ньютона, що використовують фотоспалахи, викликає серйозну стурбованість. Щорічно його відвідують більше 33 тисячі осіб, що призвело до утромбовиванію грунту над кореневою системою яблуні. "Ми вважаємо, що скромне огорожу з вербових прутів висотою 30 см дозволить зберегти знамениту яблуню для майбутніх поколінь", - зазначив представник Фонду охорони пам'ятників.
   Нагадаємо, в січні минулого року британське королівське товариство опублікувало на своєму сайті фотокопію манускрипту, що належить перу Вільяма Стаклі, друга і біографа Ісаака Ньютона, в якому вперше розповідається історія про яблуко, що надихнув великого вченого на відкриття закону всесвітнього тяжіння.
Фото: korrespondent.net
Джерело: http://korrespondent.net
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1658 | Додав: wiktor | Теги: закон тяжіння, яюлуня, ньютон, Великобританія, туристи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar