Головна » 2011 » Май » 14 » Виверження Етни
22:22
Виверження Етни
вулкан, Європа, італія, Етна , виверження   Сьогодні з 2 ночі до 6 ранку за місцевим часом відбувалося виверження Етни, найбільшого вулкана Європи, повідомляє Daily Telegraph. Незважаючи на те, що виверження було досить коротким, місцеві влади були змушені закрити аеропорт, оскільки всі злітні смуги були покриті попелом. Як відомо, вулкан Етна, висота якого складає більше 3,3 км (точна висота вулкана змінюється після кожного виверження), знаходиться на східному узбережжі Сицилії, Італія.
   Зауважимо, що, незважаючи на свою репутацію небезпечного вулкана, насправді кількість документально зафіксованих її жертв становить всього 77 чоловік. За останні кілька десятків років на Етні не загинув жоден місцевий житель - тільки туристи, які намагалися підійти зовсім близько до кратера. Щоб захистити цікавих від їх же власної цікавості, туристична поліція поступово посилювала правила перебування на вулкані. У грудні 2002 р. вона зовсім заборонила підніматися на вершину вулкана. Самі сицилійці до сусідства з вулканом звикли і майже не помічають його. А під час вивержень вони турбуються куди більше про поля і будинках, ніж про власних життях.
    Нагадаємо, що і в Росії не так давно було виверження вулкана. Камчатський вулкан Кизим знову почав викидати в атмосферу стовпи попелу на початку Апель. За добу там були зареєстровані близько 80 локальних землетрусів. Попіл при цьому викидався на висоту від 4,5 до 5,2 км, а попелястий шлейф розтягнувся на 475 км. Оскільки попіл небезпечний для двигунів літаків, маршрути авіаперельотів над Камчаткою були переглянуті так, щоб обійти небезпечну зону. Небезпеки для мешканців при цьому виверження не являло.
   Треба зауважити, що за масштабами руйнування обом цим вулканам далеко до вулкана Ейяф'ядлаєкюдль, який у минулому році викликав великий авіаційний криза. Через це виверження європейська авіація пережила справжній колапс: польоти над Європою стали неможливі, оскільки уламки каміння та скла, що містяться в хмарах вулканічних викидів, могли пошкодити двигуни літаків.
Фото: www.priroda.su
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2335 | Додав: wiktor | Теги: Європа, вулкан, виверження, Етна, Італія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar