Головна » 2011 » Май » 14 » Вчені пропонують ввести ще одну геологічну епоху
22:12
Вчені пропонують ввести ще одну геологічну епоху
вчені, геологія, геологічна епоха, з'їзд, Лондон, антропоцен   У Лондоні проходить з'їзд геологів, присвячений проблемі введення в геохронологічної шкалу нової епохи - антропоцена, повідомляє Nature News.
   Самі фахівці підкреслюють, що процес прийняття нового терміна (це питання належить до відання стратиграфічної комісії при Міжнародному союзі геологічних наук), може затягнутися на роки.
   Прихильники нового терміна відзначають, що людська діяльність призвела до масштабних змін на Землі. Так, наприклад, в тій чи іншій мірі люди змінили більше половини поверхні планети, вільної від льоду. Крім цього потепління, викликане парниковими газами, призведе до зростання кислотності океану і, як наслідок, залишить слід у донних відкладеннях геологічних. Нарешті, якщо вимруть види, які занесені в даний час в Червону книгу, то масштаб вимирання буде порівнянний з найбільшими масовим вимиранням в минулому. Все це, на думку вчених, є ознаками нової геологічної епохи.
    Противники стверджують, що введення нової епохи не має сенсу з наукової точки зору, оскільки зайво дробить найближчий (в геологічному сенсі) до сучасності час.
   Вперше цей термін був запропонований нобелівським лауреатом з хімії Паулем Крутценом в 2000 році для позначення відрізка історії, в якому діяльність людини почала чинити серйозний вплив на навколишнє середовище. Після цього термін прижився і став регулярно використовуватися фахівцями у статтях та неформальних обговореннях.
   У 2008 році стратификационная комісія (комісія, яка займається проблемами поділу історії на періоди) Лондонського геологічного товариства запропонувала зробити антропоцен офіційним терміном. Після цього було зроблено кілька офіційних кроків (включаючи і новий з'їзд у Лондоні). Крім цього можливість визнання нового терміна фахівці обговорять на щорічному з'їзді Американського геологічного товариства, який відбудеться в жовтні 2011 року.
Фото: geoserv.krc.karelia.ru
Джерело: http://podrobnosti.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1916 | Додав: wiktor | Теги: з'їзд, геологія, антропоцен, ЛОНДОН, геологічна епоха, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar