-->Головна » 2011 » Август » 28

В Україні створять систему космічного моніторингу екологічної ситуації

 Злочевський, Злочевський, космічний моніторинг, екологічна ситуація, супутник  Мінекології ініціювало створення системи космічного моніторингу екологічної ситуації в країні. За допомогою супутників міністр Микола Злочевський розраховує підвищити ефективність діяльності екологічної інспекції.
  Про «Врятувати наших« бідних »екологічних та лісових інспекторів від корупції», - це з ... Читати далі»

28.08.2011

У Венеції ввели плату за в'їзд

 податок, туризм, Венеція, Італія З сьогоднішнього дня у Венеції, Італія, діє спеціальний податок для туристів, повідомляє НТВ. Мито буде братися з туристів у готелях і складатиме від 1 до 5 євро на добу, залежно від класу готелю і вартості номера. У Римі та Флоренції вже діє аналогічний туристичний податок, також обмежений п'ятьма євро.
  Уряд Венеції сподівається вирішити за допомог ... Читати далі»

28.08.2011

Балкани стогнуть від спеки

 Балкани, спека, Чорногорія, Сербія, Хорватія, Албанія, Боснія 25 серпня уряди всіх Балканських країн сповістили населення про надзвичайну ситуацію, що виникла через підвищення атмосферних температур до рекордного рівня. Жителям Сербії, Чорногорії, Хорватії, Македонії, Боснії, Албанії та Угорщини рекомендовано залишатися в будинках і пити багато води, щоб уникнути перегрівання організму, повідомляє ... Читати далі»

28.08.2011

Підземний двійник Амазонки

 Бразилія, Хамза, Амазонка, річка, гідрогеологія Бразильські вчені виявили підземну річку на глибині близько 4 тис. метрів, яка тече з заходу на схід під найзнаменитішою у країні річкою Амазонкою. Підземній річці присвоєно назву Хамза (Hamza), і її довжина становить близько 6 тис. км; Амазонка має майже таку ж протяжність. Про це повідомляє агентство France Presse.
   Відкриття було зроблене ... Читати далі»

28.08.2011

За арктичними маршрутами

 ESA, Арктика, північний морський шлях, Канада, Росія, супутник  Знімки з супутників Європейського космічного агентства (ESA) показують, що два головних арктичних морських шляху - Північно-західний прохід вздовж узбережжя Канади (Northwest Passage) і Північний морський шлях до російських арктичних водах - повністю відкрилися в результаті рекордного танення льодів в цьому році. Про це повідомляє BBC. ... Читати далі»

28.08.2011

У космосі знайшли гігантський алмаз

 космос, алмаз, вуглець, пульсар  Астрономи з Технологічного університету Свінберн (Swinburne University of Technology), Австралія, виявили планету, що сформувалася з мертвої зірки і складається з кристалічного вуглецю, повідомляє Space.com.
   Іншими словами, нова планета є гігантським алмазом. Незвичайний матеріал для поверхні планети сворміровался в умовах надвисокого тиску, який спровокував кристал ... Читати далі»

28.08.2011

Засухи минулого десятиліття не принесли великої шкоди

 Чжао, Раннінг, клімат, засухи, модель, прогноз Дослідження, проведене співробітниками Бостонського університету (США) і університетів Вісози і Кампінас (Бразилія), оскаржило твердження про те, що за останнє десятиліття посуха привела до зниження врожаїв по всьому світу.
   У статті, опублікованій журналом Science в серпні минулого року, фахівці Університету Монтани (США) Маошен Чжао і Стівен Раннінг заяв ... Читати далі»

28.08.2011