Головна » 2011 » Август » 28 » У Венеції ввели плату за в'їзд
08:56
У Венеції ввели плату за в'їзд
 податок, туризм, Венеція, Італія З сьогоднішнього дня у Венеції, Італія, діє спеціальний податок для туристів, повідомляє НТВ. Мито буде братися з туристів у готелях і складатиме від 1 до 5 євро на добу, залежно від класу готелю і вартості номера. У Римі та Флоренції вже діє аналогічний туристичний податок, також обмежений п'ятьма євро.
  Уряд Венеції сподівається вирішити за допомогою цього податку проблему відтоку корінних жителів з міста. З середини минулого століття населення Венеції скоротилося з 300 до 60 тис. чоловік. Причиною відтоку населення вважається не боязнь догляду міста під воду, а дорожнеча життя, брак інфраструктури і зростаючий потік туристів.
  Як розповідав «Навколо Світу», схожий податок намагалися ввести в Барселоні, Іспанія, проте власники готелів не дали місцевим парламенту його провести, побоюючись, що це відіб'ється на кількості їх потенційних клієнтів.
   Ідеї ??обкладення податками туристів також розглядають в Санкт-Петербурзі, Росія, та Лісабоні, Португалія. У Петербурзі податок збираються стягувати з постояльців готелів. Передбачається, що він складе € 1-2. А в Лісабоні планується два види зборів: всі іноземці, які приїжджають до міста, повинні будуть заплатити € 1 по виході з поїзда, літака або з корабля. Крім того, люди, що зупиняються в готелях, будуть платити додаткові € 1,90 за ніч, а постояльці дешевих хостелів будуть повинні платити місту по 20 євроцентів на добу.
  Спеціальний податок з туристів буде стягуватися і на Мальдівах. За добу перебування на архіпелазі туристи будуть платити по $ 3. Зібрані кошти будуть направлені на боротьбу зі зміною клімату.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2400 | Додав: wiktor | Теги: Італія, туризм, податок, Венеція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar