Головна » 2011 » Август » 28 » У космосі знайшли гігантський алмаз
08:42
У космосі знайшли гігантський алмаз
 космос, алмаз, вуглець, пульсар  Астрономи з Технологічного університету Свінберн (Swinburne University of Technology), Австралія, виявили планету, що сформувалася з мертвої зірки і складається з кристалічного вуглецю, повідомляє Space.com.
   Іншими словами, нова планета є гігантським алмазом. Незвичайний матеріал для поверхні планети сворміровался в умовах надвисокого тиску, який спровокував кристалізації вуглецю. Планета обертається навколо пульсуючої нейтронної зірки, інакше званої «Пульсаром». Зоряна система знаходиться на відстані 4 тис. світлових років від Землі в сузір'ї Змія.
  Пульсари - це нейтронні зірки, що утворюються при вибуху наднових. Вони є радіоджерелами, випромінювання яких зосереджена в окремих імпульсах, що повторюються через строго певний проміжок часу. До цих пір точно невідомо, як вони діють.
  Пульсар, навколо якого обертається алмазна планета, носить назву PSR J1719-1438. Його розмір становить близько 20 км, а маса перевищує вагу Сонця в 1,4 рази. Він утворився, коли вибухнула вмираюча зірка, що знаходить в бінарній системі з іншою зіркою. У момент смерті другої зірки, вона трансформувалася в червоного гіганта, а потім на білого карлика. Білий карлик продовжував обертатися навколо пульсара, однак тиск, що створюється Пульсаром, змусило його стиснутися, змінити свою масу на набагато меншу і віддалитися на безпечну відстань від пульсара, змінивши свою орбіту. Нова освіта, вийшло в результаті цих змін, і є планетою, яку і виявили астрономи.
  Сценарій, про який йде мова в цьому випадку, не такий вже рідкісний. За оцінками астрономів, схожа історія відбувається з 30% всіх пульсарів у Всесвіті.
Фото: vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2581 | Додав: wiktor | Теги: космос, вуглець, Алмаз, пульсар | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar