Головна » 2011 » Август » 28 » Балкани стогнуть від спеки
08:53
Балкани стогнуть від спеки
 Балкани, спека, Чорногорія, Сербія, Хорватія, Албанія, Боснія 25 серпня уряди всіх Балканських країн сповістили населення про надзвичайну ситуацію, що виникла через підвищення атмосферних температур до рекордного рівня. Жителям Сербії, Чорногорії, Хорватії, Македонії, Боснії, Албанії та Угорщини рекомендовано залишатися в будинках і пити багато води, щоб уникнути перегрівання організму, повідомляє Associated Press.
  У Белграді, столиці Сербії, бригади швидкої допомоги здійснили в четвер більш сотні виїздів на виклики до перегрівшись городянам. А найспекотнішим місцем на Балканах стала Чорногорія, де влада порекомендували роботодавцям скоротити тривалість робочого часу, щоб уникнути особливо жарких годин. Вчора температура у чорногорській столиці Подгориці досягала 41 ° Цельсія. Такого жаркого літа тут не було жодного разу за останні 50 років.
  У Македонії влада рекомендує людям старше 60 років і вагітним жінкам не ходити на роботу. У Боснії та Сербії профспілки наполягають на тому, що б будівельні компанії припинили роботи під відкритим небом. У боснійському місті Мостарі стовпчик термометра два дні поспіль тримався на позначці 45 ° Цельсія, місцеві діти розважаються, стрибаючи на плавиться асфальті. А в зоопарку в Будапешті, Угорщина, білих ведмедів рятують від перегріву за допомогою льоду та холодної води, оскільки там стоїть 40-градусна спека (це, до речі, рекорд температури з 1943 року).
  Разом зі спекою на Балкани прийшли й інші напасті. Так, на півдні Боснії багато жителів мучаться шлунковими інфекціями, оскільки висока температура повітря створює ідеальні умови для розмноження шкідливих бактерій у продуктах харчування. У румунській столиці Бухаресті розгорнуті 14 наметів першої допомоги, де людям надають медичні послуги. А Чорногорія, Албанія та Боснія борються з лісовими пожежами, які раз у раз виникають то біля столиць цих країн, то вздовж узбережжя Адріатичного моря.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1630 | Додав: wiktor | Теги: Чорногорія, спека, Балкани, Албанія, Хорватія, Боснія, Сербія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar