Головна » 2011 » Август » 30 » В минулому Техас був частиною Антарктиди
17:43
В минулому Техас був частиною Антарктиди
Антарктида, Техас, континент, дрейф, тектонічні рухи   У минулому територія сучасного американського штату Техас була частиною Східної Антарктиди, яка відкололася від материка і почала дрейфувати.
  Про це свідчать результати дослідження, проведені міжнародною командою геологів з США, Австралії, Данії та Великобританії.
  За словами вчених, Техас був частиною Східної Антарктики приблизно 1,1 млрд. років тому.
  Дослідники вивчили породи в обох регіонах і виявили, що вони мають абсолютно однакові композиції ізотопів свинцю. Раніше вчені виявили схожі композиції мінеральних порід, що і наштовхнуло їх на незвичайну теорію, повідомляє cybersecurity.ru.
  Техас і Східна Антарктида разом в минулому були частиною суперконтиненту Батьківщини, що розпався близько 750 млн. років тому. Як стверджують дослідники, в минуле нашої планети було кілька так званих суперконтиненту, найбільш відомим з яких був Пангея, що сформувався приблизно 300 млн. років тому і розпався на сучасні материки приблизно 180 млн. років тому.
  Нік Робертс з Британської геологічної служби відзначив, що про факт існування Батьківщину відомого досить давно, також відомо, що він був домінуючою частиною земної суші близько 1 млрд. років тому. «Тим не менш, у нас як і раніше є деякі питання, пов'язані з точною конфігурацією Батьківщини. Судячи з конфігурації свинцевих ізотопів, Батьківщина представляла собою конфігурацію, яка об'єднує частині Північної Америки, Африки і Антарктики », - заявив він.
  Дослідники також відзначили, що одночасно з суперконтітентом Батьківщину на нашій планеті зародилася перша багатоклітинна життя.
Фото: upload.wikimedia.org
Джерело: http://focus.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2197 | Додав: wiktor | Теги: Антарктида, тектонічні рухи, Дрейф, континент, Техас | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar