Головна » 2011 » Август » 30 » Газпром розробив спосіб боротьби з айсбергами за допомогою кип'ятку
17:37
Газпром розробив спосіб боротьби з айсбергами за допомогою кип'ятку
Газпром, айсберг, кип'яток, арктичний басейн  Група винахідників з Газпрому представила спосіб активної боротьби з айсберговой небезпекою і пристрій для його здійснення, повідомляє база даних СПАРК.
  Новий метод буде працювати за такою схемою, айсберг будуть накривати з вертольота як ковпаком водонепроникною оболонкою, під якою поливати крижану брилу струменями гарячої води - розтоплювати її.
  "Для морів арктичного басейну розміри айсбергів можуть досягати розмірів 190Х430Х20, 8 метрів, що не є перешкодою для технічної реалізації способу", - зауважують автори винаходу.
   Варто відзначити, що боротьба з айсбергами є актуальним завданням для світової винахідницької думки. На сьогоднішній день вже були описані способи буксирування айсбергів за допомогою різних способів захоплення (огібаніе канатом, захоплення петлею, установка скоб, накидання мережі, забурювання або вплавлення якоря). Відомі також способи руйнування айсбергів за допомогою вибухових речовин, відхилення айсбергів водяними гарматами, розрізання льоду гарячим дротом.
   Так, на початку серпня дослідники з Космічного центру імені Годдарта зареєстрували утворення двох айсбергів в результаті цунамі, яке відбулося після руйнівного землетрусу в Японії.
Фото: proza.ru
Джерело: http://korrespondent.net
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1679 | Додав: wiktor | Теги: арктичний басейн, кип'яток, Газпром, Айсберг | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar