Головна » 2011 » Август » 30 » Нещадний зсув
17:25
Нещадний зсув
стихія, зсув, Уганда, Кампала, Червоний Хрест  Село Намвідісі (Namwidisi) в окрузі Буламбулі (Bulambuli), що на сході Уганди в 270 км на північний схід від столиці Уганди Кампали, виявилося повністю затоплене брудом. Як мінімум 24 людини загинули в результаті зсувів, викликаних тривалими зливами. Можливо, ця цифра може зрости до 35 чоловік, але тіла решти співробітниками Червоного хреста поки не виявлені. Співробітники Червоного хреста і селяни розкопують грязьові наноси, намагаючись знайти живих і загиблих, повідомляє BBC News.
   Торік поблизу вже мав місце подібний інцидент. Тоді місцева влада пообіцяла переселити до півмільйона людей, щоб уникнути повторення подібної ситуації. Проте насправді на нові місця проживання були перевезені всього кілька тисяч, тобто ті, хто піддавався найбільшому ризику. Після нинішнього обвалу уряд знову пообіцяло прискорити переселення людей із зони лиха.
  Після торішніх зсувів на схилах гори Елгон (Elgon) експерти заявили, що швидке зростання населення змушує людей вирубувати дерева в горах, а це сприяє сходу грязьових потоків, сповзання мас гірських порід і повеней.
  У 2010 році зсуви стали справжнім лихом у багатьох країнах світу. Так, у серпні в результаті зсувів у Китаї загинули тисячі людей, а місяцем пізніше під шаром грунту і каміння виявилися поховані десятки жителів Гватемали. 5 вересня величезний пласт землі накрив натовп із сотні чоловік, що намагалися відкопати на автомагістралі автобус, який потрапив під попередній зсув.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2471 | Додав: wiktor | Теги: Червоний Хрест, Уганда, Кампала, зсув, стихія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar