-->Головна » 2011 » Октябрь » 19

Україна повернула «зимовий час»

 літній час, зимовий час, переведення годинника, поясний час, Україна   Учора парламент України скасував рішення про скасування переходу на зимовий час, повідомляє РБК. Ідея скасувати зимовий час була законодавчо схвалена 20 вересня цього року, проте її так і не встигли втілити в життя. Тепер парламент зобов'язав Кабінет міністрів Укра ... Читати далі»

19.10.2011

У Таїланді повінь

 стихія, повінь, Таїланд, Бангкок, тиристи   МЗС  попросив туристів, дотримуватися обережності при поїздках в Таїланд, повідомляє РБК. Причина цієї заяви - сильна повінь, що охопила Бангкок, а також 56 провінцій країни. Повідомляється, що поки ніяких пригод з туристами не відбулося.
   Бангкок, столицю Та ... Читати далі»

Краще пустель для сонячної енергетики можуть бути тільки гори

 Сонце, сонячна енергетика, гори, пустеля, дослідження Найкраще місце для розміщення масиву сонячних панелей зовсім не Сахара, а Гімалаї.
  Китаро Кавадзірі з Національного інституту передової промислової науки і техніки Японії і його колеги рекомендують високогір'ї, бо там можна зібрати більше сонячного світла, незважаючи на низьку темпе ... Читати далі»

У Канаді висихають озера

 Канада, озера, висихання, зйомка, карта  За даними кропіткої супутникової зйомки, в 2000-2009 роках Канада втратила 6,7 тис. км ² (1,2%) площі водної поверхні (всього в країні 1300000 озер).
   Це дивно. Прогнозувалося, що озера будуть приростати, а не скорочуватися.
  Скорочення арктичних озер спостерігалися і раніше, ... Читати далі»

Опублікована найточніша топографічна карта Землі

 зміна клімату, зріст, людина, дослідження  Американське і японське космічні агентства опублікували найточнішу (другу за рахунком) на сьогоднішній день топогр ... Читати далі»

Зміни клімату роблять людей нижчими

 зміна клімату, зріст, людина, дослідження  Дослідники виявили, що підвищення температури має далекосяжні наслідки для розміру тіла широкого спектру видів: від рослин до вищих хижаків. В даний час багато організми стають все менше і в результаті триваючого потепління клімату цей процес, імовірно, продовжиться.
&n ... Читати далі»

Рівень моря буде підвищуватися протягом 500 років

 рівень моря, температура, 500 років, проблеми екології, дослідження  Підвищення рівня моря в найближчі сторіччя можна назвати, мабуть, одним з найбільш катастрофічних наслідків зростання температур.
   «Виходячи з поточної ситуації, ми прогнозуємо, що зміна рівня моря буде тривати 500 років», - обнадіює автор дослідження Аслак ... Читати далі»