Головна » 2011 » Октябрь » 19 » Україна повернула «зимовий час»
18:48
Україна повернула «зимовий час»
 літній час, зимовий час, переведення годинника, поясний час, Україна   Учора парламент України скасував рішення про скасування переходу на зимовий час, повідомляє РБК. Ідея скасувати зимовий час була законодавчо схвалена 20 вересня цього року, проте її так і не встигли втілити в життя. Тепер парламент зобов'язав Кабінет міністрів України розробити протягом одного місяця проект закону про порядок обчислення часу на території Україні. Не виключено, що в цьому законопроекті буде запропоновано закріпити зимовий час як основний, відмовившись від переходу на літній час.
   Переведення стрілок годинника на одну годину назад відбудеться на Україні 30 жовтня.
  Нагадаємо, що в Росії рішення відмовитися від зимового часу також було прийнято в цьому році. 7 серпня 2011 вступив в дію закон «Про обчислення часу», згідно з яким в 2011 році країна переходить на літній час, після чого годинник більш перекладаєтися не буде ні в яку сторону.
   Ідея переведення стрілок належить американському державному діячеві, одному з авторів Декларації незалежності США Бенджаміну Франкліну. Проте вперше переведення стрілок годинника на годину вперед влітку і на годину назад взимку в цілях економії енергетичних ресурсів було проведене у Великобританії в 1908 році. У Росії перехід на літній час був введений 1 липня 1917 року. Встановлений час набув назви декретного, оскільки його було введено декретом Ради народних комісарів СРСР. А 1 квітня 1981 стрілки годинника перевели ще на годину вперед.
   Таким чином, літній час виявився вже на дві години попереду поясного. На зимовий період стрілки годинника відводилися на годину назад порівняно з літнім часом, а влітку знову поверталися на місце. У березні 1991 року декретний час було скасовано, і Росія перейшла на систему відліку «літній-зимовий час». Втім, лише через півроку країна знову повернулася до декретного часу.
Фото: vidido.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: В Україні | Переглядів: 2369 | Додав: wiktor | Теги: поясний час, літній час, україна, зимовий час, переведення годинника | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar