Головна » 2011 » Октябрь » 19 » Зміни клімату роблять людей нижчими
18:22
Зміни клімату роблять людей нижчими
 зміна клімату, зріст, людина, дослідження  Дослідники виявили, що підвищення температури має далекосяжні наслідки для розміру тіла широкого спектру видів: від рослин до вищих хижаків. В даний час багато організми стають все менше і в результаті триваючого потепління клімату цей процес, імовірно, продовжиться.
   Ця тенденція проявляється в численних дослідженнях і має міцну теоретичну основу у вигляді основних екологічних та метаболічних законів. Сьогодні вчені можуть з'ясувати, як і чому настільки багато видів стають все менше і які види зменшуватися в майбутньому, а головне наскільки.
   Унікальність дослідження вчених з Національного університету Сінгапуру полягає в узагальненні даних та створення масштабної картини процесів зміни видів протягом останніх десятиліть. Крім того, дослідники вивчили скам'янілості, які також демонструють тенденцію зміни розмірів організмів в залежності від клімату.
   Наслідки зменшення розмірів живих організмів різноманітні і важко прогнозовані. На думку вчених, головною проблемою є нерівномірне переглянуто деякі види стануть набагато менше, а інших це торкнеться в меншій мірі. В результаті будуть порушені природні екосистеми і харчові ланцюги, що загрожує біорізноманіттю. Крім того, зміни торкнуться харчову індустрію: рибальство, сільське господарство, що може збільшити і без того серйозну проблему браку продовольства в деяких регіонах планети.
Фото: www.vokrugsveta.ru
Джерело: http://www.segodnya.ua
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 2146 | Додав: wiktor | Теги: зміна клімату, зріст, Дослідження, Людина | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar