Головна » 2011 » Октябрь » 27 » Представники Мінприроди взяли участь у 10-ій Конференції Сторін Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням
10:38
Представники Мінприроди взяли участь у 10-ій Конференції Сторін Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням
 Мінприроди, Україна, ООН, опустелювання, Чангвон   З 10 по 21 жовтня 2011 року у м. Чангвон, Республіка Корея відбулася 10 та Конференція Сторін Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням. Для участі у Конференції, роботі її допоміжних органів та пов’язаних з нею подій було зареєстровано близько 6300 учасників.
  У рамках Конференції відбувся сегмент високого рівня, у якому взяв участь Прем’єр-міністр Республіки Корея, керівні посадові особи міністерств та інших урядових органів з різних країн і міжнародних організацій. Також пройшов Круглий стіл за участі членів парламентів Сторін Конвенції.
  Представника Мінприроди, який взяв участь у Конференції, було обрано до складу Бюро Комітету з науки і техніки, що є допоміжним органом Конвенції.
  Під час Конференції було узгоджено подальші кроки щодо посилення співпраці у сфері боротьби з деградацією земель та опустелюванням, у тому числі у рамках виконання 10-ти річної Стратегії впровадження Конвенції. З більш детальною інформацією можна ознайомитися за адресою: Довідкова інформація щодо Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням у тих країнах, що потерпають від серйозної посухи та/або опустелювання, особливо в Африці
  Серед іншого, було обговорено ряд глобальних ініціатив у сфері охорони земель та грунтів.
  Представниками Організації ООН з питань сільського господарства та продовольства (FAO) було представлено для розгляду проголошену у вересні 2011 року ініціативу «Глобальне партнерство щодо грунтів» (GlobalSoilPartnership). З більш детальною інформацією щодо неї можна ознайомитися адресою: http://www.fao.org/nr/water/landandwater_gsp.html.
  Представниками Європейської комісії, Уряду Німеччини та Секретаріату Конвенції було повідомлено про початок глобальної ініціативи «Економіка деградації земель» (EconomyofLandDegradation) Контактна інформація: ELDInterimSecretariat, Mr. MarkSchauer, e-mail: Mark.Schauer@giz.de.
  Вказані ініціативи відкриті, у тому числі, для участі широкого кола наукових установ та експертів з різних країн і організацій.
  Окрім цього, в рамках «Чангвонської ініціативи», запропонованої Урядом Республіки Корея, було запроваджено нову глобальну щорічну винагороду «Земля для життя» («LandforLife») загальним розміром до 100 тис. доларів США за значний внесок у забезпечення збалансованого використання земель, боротьби з їх деградацією та опустелюванням. З більш детальною інформацією щодо цієї винагороди можна ознайомитися на сайті Секретаріату Конвенції за адресою: http://www.unccd.int/land4life/menu.php.  
Фото: socvirus.com.ua
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 3131 | Додав: wiktor | Теги: україна, опустелювання, оон, Чангвон, Мінприроди | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar