Головна » 2011 » Декабрь » 23 » Афганістан поставили на рейки
07:53
Афганістан поставили на рейки
  Афганістан, рельси, залізниця, транспортВ Афганістані було відкрито залізничне сполучення по новій лінії, повідомляє BBC News. Вчора по ділянці довжиною 75 км, що з'єднує міста Мазарі-Шаріф (Mazar-e-Sharif) і Хайратан (Hairatan) на кордоні з Узбекистаном, пройшов порожній вантажний склад з 7 вагонів. Вартість завершеною в минулому році залізничної лінії складає $ 165 млн.
  Уряд Афганістану сподівається, що нова лінія розширить торгівлю і зв'яже країну із залізничною мережею сусідів. Ця ділянка також важливий для постачання миротворчих сил NATO і починається в 2012 році виведення іноземного контингенту.
  Перша поїздка по новій лінії була проведена для перевірки залізничного полотна і спеціальних сигналів у переддень офіційного відкриття, на якому повинен бути присутнім Хамід Карзай (Hamid Karzai), президент Афганістану. «Для нас це привід для гордості і важлива віха в історії Афганістану. Ми також плануємо побудувати ще одну залізну дорогу, що спрямовує до Туркменістану », - заявив Нур Гуль Мангал (Noor Gul Mangal), заступник міністра з громадських робіт, що спостерігав за тим, як поїзд прибуде в Мазарі-Шаріф.
  Місто Хайратан на даний момент є найважливішим вузлом в торговельній системі Афганістану. Там продовольство занурюють з узбецьких поїздів на вантажівки і розвозять його по країні. Залізничне сполучення має прискорити процес доставки в Мазарі-Шаріф і збільшити обсяг отримуваних товарів.
  Пакистан і Узбекистан мають гарну залізничною мережею, побудованої в минулому за сприяння Великобританії та СРСР відповідно. Однак у цьому Афганістан відрізняється від своїх сусідів. Починаючи з XIX ст., Існувало декілька проектів споруди залізничних ліній, представлених спочатку британцями, а потім і Радянським Союзом, однак всі ці спроби були марні.
  В цілому, рівень життя в Афганістані зростає. «Навколо світу» розповідав, що в 2009 році ООН визнавала Афганістан найгіршим місцем у світі для народження дітей. 70% населення країни мають обмежений доступ до чистої води. Через діяльність «Талібану» утруднена вакцинація населення від поліомієліту, так що до цих пір ця недуга ендемічен для країни. Лікарі також зазначають, що від кору гине велика кількість афганських дітей. Однак згідно з результатами недавнього дослідження Afghanistan Mortality Survey 2010 після вагітності та пологів там виживає набагато більше жінок, ніж вважалося до цих пір.
Фото: Ayub Alavi / WCS
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1811 | Додав: wiktor | Теги: залізниця, Афганістан, рельси, транспорт | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar