Головна » 2011 » Июль » 5 » Венеція в небезпеці
13:19
Венеція в небезпеці
Італія, Венеція, туризм, будівництво, транспорт  Італійська некомерційна природоохоронна організація Italia Nostra попереджає: масовий туризм повільно руйнує Венеціанську лагуну, якій також загрожують будівництво об'єктів нерухомості і не відповідають сучасним вимогам транспортні мережі.
   Архітектор Крістіано Гаспаретто (Cristiano Gasparetto) повідав, що в 1988 році, після проведення дослідження, експерти називали прийнятним максимальним числом туристів у Венеції тільки 33 тис. осіб на день. Сьогодні ж середній добовий показник становить 59 тис. людей, повідомляє агентство France Presse. Алессандра Моттола Молфіно (Alessandra Mottola Molfino), що очолює Italia Nostra, каже, що 59 тис. туристів - це занадто багато для такого тендітного міста.
   За словами експертів, в результаті напливу туристів у Венеції стало більше водного транспорту, що викликає поступове руйнування екосистеми лагуни. У лагуні змішані морська і прісна вода, а на відносно неглибокому дні живуть рослини, які можуть насичувати воду киснем.
   Гвинти суден, що пересуваються з великою швидкістю, піднімають підводні наноси мулу, і Венеція все менше стає лагуною, а все більше - бухтою. Луїджі Д'Альпаос, професор гідродинаміки в університеті Падуї (Padoa University), зазначає, що за 70 років дно лагуни піднялося в середньому на метр.
   Italia Nostra пропонує різко скоротити кількість туристичних груп у Венеції, навіть якщо такий крок «спочатку призведе до падіння торгових потоків і погіршення місцевої економіки». Для підйому економіки експерти радять місту зайнятися розвитком інших видів діяльності, наприклад, університетських досліджень та екотуризму.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2183 | Додав: wiktor | Теги: будівництво, Венеція, транспорт, туризм, Італія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar