Головна » 2011 » Июнь » 9 » Азаров заявив про зацікавленість України в придунайському співробітництво
08:52
Азаров заявив про зацікавленість України в придунайському співробітництво
Україна, Азаров, Співпраця, Микола Азаров, дунай, співробітництво   Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив відповідним міністерствам і відомствам, зокрема Міністерству інфраструктури і Міністерству економічного розвитку і торгівлі, розробити українські ініціативи в рамках Дунайської стратегії і підготувати відповідні проекти.
    Таке доручення Микола Азаров дав за результатами зустрічі з віце-канцлером - федеральним міністром з європейських і міжнародних справ Австрії Міхаелем Шпіндельеггер, передає прес-служба уряду.
   Прем'єр-міністр висловив велику зацікавленість України брати участь в придунайському співпрацю. За його словами, Україна готова до обговорення конкретних проектів сотруднічества.Кроме того, глава уряду відзначив, що Україні буде розвивати своє Дунайське судноплавство, і на першому етапі необхідно відновити обсяги перевезення пасажирів і вантажів.
    У рамках Дунайської стратегії Микола Азаров поставив завдання знайти компромісне рішення з Румунією щодо проходу суден румунській частині Дунаю. За його словами, зараз Україні здійснює поглиблення гирла української частини Дунаю.
    Прем'єр-міністр України зазначив, що Україна також хоче знайти спільне узгоджене тарифне рішення на прохід суден Дунаєм, оскільки, за його словами, румунські тарифи вищі, ніж украінскіе.Ніколай Азаров повідомив, що зараз Україні проводить модернізацію портів і судноремонтних заводів, що дозволить прискорити розвиток галузі судноплавства на українській частині Дуная.Кроме того, сторони обговорили співпрацю України та Австрії в міжнародних організаціях.
    У свою чергу віце-канцлер Австрії зазначив, що вже сформована стратегія Придунайського регіону. Його позиція полягає в тому, щоб швидше переходити до реалізації конкретних проектів. На переконання Міхаеля Шпіндельеггер вже в липні поточного року можна формулювати пакет відповідних пропозицій для придунайських країн і почати їх реалізовувати.
    Раніше Азаров заявив, що Україна вітає Дунайські ініціативи і підкреслив, що зараз країна проводить модернізацію своїх портів, яка сприятиме розвитку судноплавства по маршруту Дунай-Чорне море.
Фото: tsn.ua
Джерело: http://www.newsukraine.com.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1794 | Додав: wiktor | Теги: україна, Дунай, співпраця, Азаров, Микола Азаров, співробітництво | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar