Головна » 2010 » Июль » 12 » Скорочення населення України набуває загрозливих темпів
22:36
Скорочення населення України набуває загрозливих темпів
ООН, Інститут демографії, скорочення населення, Україна    За даними Фонду народонаселення ООН, скорочення населення в Україні набуває загрозливих темпів. Як повідомила сьогодні в Києві директор Фонду в Україні Нузхат Егсан, «природний рух українського населення характеризується зростанням народжуваності та зменшенням смертності, з одного боку, але з іншого – суттєвим перевищенням числа померлих над кількістю живонароджених». Так, нині в Україні на сто померлих припадає 73 народжені дитини.

За словами представниці ООН, в Україні залишається доволі високою смертність серед новонароджених: минулого року померли понад три тисячі немовлят. У разі, якщо відношення померлих до народжених не зміниться, українське населення зменшуватиметься, і в середині ХХІ століття на території України житиме не більше сорока мільйонів людей. На 1 січня 2010 року, на території України проживало менше ніж 46 мільйонів людей.

Водночас експерти ООН та Інституту демографії й соціальних досліджень України відзначають, що у 2009 році в порівнянні з 2008-им обсяги природного скорочення населення зменшились; подібна тенденція домінує в першій половині поточного року. На 1 січня 2010-го на території України проживало близько 46 мільйонів осіб.

Нинішню презентацію демографічної ситуації в Україні підготували до Всесвітнього дня народонаселення, який з ініціативи ООН відзначається 11 липня. Цього року цей день відзначають у 140 країнах світу, повідомила Нузхат Егсан.

Джерело : http://www.civicua.org
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 3906 | Додав: wiktor | Теги: україна, скорочення населення, оон, інститут демографії | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar