Головна » 2015 » Август » 5 » Білі ведмеді побили рекорд запливів під воду
10:50
Білі ведмеді побили рекорд запливів під воду

Намагаючись пристосуватися до танення льодів в своєму звичному середовищі проживання, білі ведмеді ставлять нові рекорди тривалості підводного пірнання. Учені стали свідком того, як одна тварина знаходилося під водою три хвилини десять секунд, повідомляє видання Washington Post з посиланням на журнал Polar Biology.

Раніше білі ведмеді запливали в середньому на 30 секунд, а володар попереднього рекорду пірнув на 70 секунд (у пошуках бурих водоростей).

Заплив на три хвилини був відзначений біля берегів Шпіцбергена. Слабкий і виснажений ведмідь, за словами вчених, спробував дістатися до тюленів, які вилізли на плавучу крижину. У звичному для хижака кліматі від жертви його відділяли б численні крижини, за якими він міг би сховатися. Однак у відкритому морі ведмедеві залишалося тільки пірнати глибоко під воду. Незважаючи на рекордний заплив, тюленям вдалося піти від хижака.

Вчені відзначають, що білі ведмеді здатні з дивовижною швидкістю пристосовуватися до кліматичних змін: вони мігрують на північ і переходять на нові види їжі (дельфінів, наприклад). Однак їм навряд чи вдасться за кілька десятиліть, поки Арктика стрімко втрачає свої льоди, уподібнитися ластоногим і перетворитися на морських жителів. Окремі стратегії адаптації навряд чи зможуть врятувати цілу популяцію, вважають екологи.

Також радимо поцікавитися можливістю безкоштовної освіти у вузах Німеччини.

Фото: http://elementy.ru
Джерело: http://lenta.ru/news/2015/08/05/polarbears/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2374 | Додав: wiktor | Теги: ведмідь, Білий, пірнати, клімат, рекорд | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar