Головна » 2014 » Апрель » 17 » Брудне повітря Азії впливає на погоду в усьому світі
08:15
Брудне повітря Азії впливає на погоду в усьому світі

Техногенні частинки азіатських забруднень в повітрі впливають на бурі в Тихому океані , що призводить до зміни погоди в усьому світі. Однак шторми сприяють комплексному очищенню повітря - до такого неоднозначного висновку прийшли вчені з США та Китаю.

Дослідники виявили , що антропогенні аерозолі впливали на хмарні утворення і циклони середніх широт, від яких залежить поведінка Тихого океану.

" Аерозолі , які викидаються в атмосферу в результаті людської діяльності у азіатських країнах, які швидко розвиваються,  впливають на глобальну циркуляцію повітря. Бурі стають сильніші і довші , а також приносять більше опадів . Ми вважаємо , що наше дослідження вперше розглянуло настільки глобальні наслідки " , - заявляють експерти.

Вчені відзначили , що рух аерозолів через океан можна побачити з супутникових систем - настільки сильно забруднене повітря . Атмосферні аерозолі можуть впливати на клімат прямо або побічно.

У першому випадку вони розсіюють або поглинають сонячне випромінювання , у другому призводять до зміни структури хмар. Найнебезпечніше на атмосферу впливають сульфатні аерозолі. Вони сприяють утворенню вологи , яка, згідно круговороту води в природі , впливає на метеорологічну ситуацію. Додамо , що в одному тільки Китаї рівень забруднення повітря в 400 разів перевищує допустимі позначки ВООЗ.

Фото: http://geografica.net.ua
Джерело: http://newsland.com/news/detail/id/1356630/
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2266 | Додав: wiktor | Теги: аерозолі, забруднення, циклони, повітря, Азія, клімат, бурі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar