Головна » 2014 » Март » 27 » ВООЗ : брудне повітря вбило 7 млн осіб у 2012 році
09:09
ВООЗ : брудне повітря вбило 7 млн осіб у 2012 році

    Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) говорить , що в 2012 році від хвороб , пов'язаних із забрудненням навколишнього середовища , померли 7 млн осіб.

Результати досліджень організації показують зв'язок між забрудненим повітрям і хворобами серця, респіраторними і раковими захворюваннями.
ВООЗ говорить , що кожна восьма смерть на планеті пов'язана із забрудненням навколишнього середовища , яке таким чином стало "найбільшою загрозою здоров'ю людини на планеті".

Згідно з результатами досліджень , близько 6 млн смертей констатували в Південно-Східній Азії та західній частині Тихого океану.

ВООЗ заявляє , що близько 3,3 млн людей померли в результаті захворювань , пов'язаних із забрудненням повітря всередині приміщень , і 2,6 млн - в результаті захворювань , пов'язаних із забрудненням атмосферного повітря . Більшість смертей сталося в країнах цих регіонів, що мають низький і середній рівні доходів .

"Вплив забруднення навколишнього середовища значно більший і серйозніший , ніж ми раніше думали і розуміли , особливо на серцеві захворювання та інсульти" , - говорить представник організації доктор Марія Нейра .

Якщо вдасться знизити рівень забруднення повітря , це може врятувати мільйони життів , кажуть у ВООЗ.

"Бідні жінки і діти платять високу ціну за забруднене повітря всередині приміщень , оскільки вони проводять більше часу вдома , вдихаючи дим і кіптяву від протікаючих вугільних кухонних плит " , - підкреслила представник ВООЗ Флавія Бустрео .

Смерті , пов'язані із зовнішнім забрудненням :

40 % - серцево- судинні захворювання;
40 % - інсульти ;
11 % - хронічне обструктивне захворювання легенів ( ХОЗЛ) ;
6 % - рак легенів;
3 % - гострі інфекції нижніх дихальних шляхів у дітей.

Смерті , пов'язані із забрудненим повітрям всередині приміщень:

34 % - інсульти ;
26 % - серцево- судинні захворювання;
22 % - ХОЗЛ ;
12 % - гострі інфекції нижніх дихальних шляхів у дітей;
6 % - рак легенів.

Професор Бірмінгемського університету з екологічної та респіраторної медицини Джон Айрес каже , що до цих результатів слід поставитися дуже серйозно.

"Оцінки впливу забруднення атмосферного повітря є надійними і настільки точними , наскільки можливо на даному етапі" , - говорить він.

Ці результати отримані за допомогою супутникових даних , наземного моніторингу , спостережень за поширенням забруднення в повітрі і даних про забруднення парниковими викидами.

Фото: http://geografica.net.ua
Джерело: http://www.bbc.co.uk/ukrainian/ukraine_in_russian/2014/03/140325_ru_s_pollution_death.shtml
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2970 | Додав: wiktor | Теги: Смерть, забруднення, Атмосфера, ВООЗ, повітря | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar