Головна » 2010 » Июнь » 18 » Південь Франції під водою
22:08
Південь Франції під водою
Франція, повінь, затоплення     Південь Франції виявився затоплений після зливових дощів, повідомляє Daily Telegraph. Рівень води на вулицях міста Драгіньян, розташованого в долині річки Вар, досягав двох метрів, а загальнe кількість опадів, що випали в ці дні, місцеві метеорологи оцінюють у 3 м. Все відбулося настільки швидко, що люди не встигли перебратися на пагорби і були змушені рятуватися на дахах будівель. В автомобілях, будинках і на дахах як у пастках виявилися майже 900 чоловік. Деяких з них вдалося за допомогою вертольотів перевезти в безпечні місця. Вода заблокувала недалеко від Тулона швидкісний поїзд TGV, який з 300 пасажирами на борту виходив з південного курорту Ніцца в північне місто Лілль.

Влада говорить, що подібного лиха на півдні країни не було вже більше десяти років. Стихія забрала життя щонайменше одинадцяти чоловік, десятки пропали без вісті. У рятувальних операціях брали участь більше тисячі чоловік, включаючи сотні фахівців з інших регіонів. Через повені понад ста тисяч населених пунктів в долині Вара залишаються без електрики.

Нагадаємо, що пару місяців тому Франція сильно постраждала від урагану «Ксінтія» (Xynthia). Усього за півдня через ураган 50 чоловік загинули, а не менше дев'яти були оголошені пропавшімі.Тогда же атаці стихій піддалися Іспанія, Португалія, Бельгія та Німеччина. Максимальна швидкість вітру під час урагану була зареєстрована на Пік-дю-Міді у Французьких Піренеях. Вона становила 241 км / ч.

Минулого тижня до повені готувалася і столиця Польщі Варшава. Рівень води в річці Віслі на метр перевищив критичну позначку, досягнувши 749 см. За прогнозом експертів, вода повинна була підніматися і далі, до 770 см, але, всупереч очікуванням, рівень став знижуватися.

В інших частинах Польщі ситуація теж непроста: після тривалих проливних дощів річки знову вийшли з берегів. Як наслідок, під водою знов опинилися території, що постраждали від травневого паводку. З південних районів «велика вода» поступово йде, але під загрозою опиняється центральний регіон.

Повінь на півдні Польщі почалося 21 травня після проливних дощів, що йшли протягом тижня. Жертвами повені стали 17 людей. Наприкінці травня під загрозою повені виявилися західні області країни і Західно-Поморське воєводство. У місті Слубіце навіть закрилися школи і дитячі сади, міська лікарня була евакуйована.

У стані готовності до найсильнішого повені перебувала і Німеччина, точніше федеральна земля Бранденбург. 26 травня рівень води в річці Одер досяг критичних 5,9 м і продовжував підвищуватися. Як наслідок, над греблями і дамбами нависла загроза руйнування. Всі розташовані поруч з річкою райони знаходилися під постійним спостереженням влади.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2428 | Додав: wiktor | Теги: затоплення, повінь, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar