Головна » 2010 » Май » 4 » Штат Теннессі під водою
14:16
Штат Теннессі під водою
  Проливні дощі, що не припиняються кілька днів, призвели до повені  в штаті Теннессі, США, повідомляє Associated Press. Губернатор штату Філ Бредесен (Phil Bredesen) оголосив 52 з 95 округів Теннессі районами лиха. Повінь настільки потужна, що верхівки дерев виглядають з висоти пташиного польоту як острови.

Зараз повінь очікується в місті Нашвілл - річка Камберленд, що вийшла з берегів, змусила городян покинути будинки в центрі і на півночі. Всього за дві доби в Нашвіллі випали рекордні 33 см опадів. У результаті рівень води в річці піднявся на 3,5 м. Попередній рекорд був зареєстрований в 1979 році, коли з-за дощу і урагану «Фредерік» випало 17 см опадів.

Від повені в Теннессі загинули 15 людей, вісім з них - в Нашвіллі. Шторми, що прийшли на південь країни у вихідні дні, також вбили шістьох в штаті Міссісіпі і чотирьох - в Кентуккі.

Нагадаємо, що на початку квітня в штаті Ріо-де-Жанейро, Бразилія, пройшли дощі, подібних яким не було три десятки років. Вони викликали повені і зсуви, у результаті чого загинули не менше 95 чоловік.

Більшість життів забрали понад 180 зсувів. Місцева влада називала ситуацію критичною: дороги були затоплені й заблоковані, у багатьох будинках не було електрики. 10 тис. будинків ризикували бути зруйнованими зсувами, це в основному будинку в трущобах, де мешкає п'ята частина населення Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо також, що співробітники природоохоронної організації Global Freshwater Team запропонували свій спосіб порятунку від повеней. Вони вважають, що відновлення заплав річок допоможе знизити ризик повеней у майбутньому. Якщо ці райони будуть затоплюватися під час штормів, ризик повеней на прилеглих територіях міст значно скоротиться.

За прогнозами, у майбутньому ризик повеней значно зросте через кліматичні зміни і змін в природокористуванні. Щоб убезпечити городян від цієї напасті, пропонується перетворити заплавні райони в парки. Ця ідея вже була реалізована в Каліфорнії, США; таким чином вдалося захистити від повеней місто Сакраменто. Під час сильних штормів висаджені у заплавній зоні рослини абсорбують близько 80% паводкових вод.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2097 | Додав: wiktor | Теги: затоплення, повінь, ріка, Теннессі | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar