Головна » 2010 » Июль » 1 » Черепахи чекають допомоги
11:42
Черепахи чекають допомоги
морські черепахи, аварія в Мексиканській затоці, гнізда черепах, екологи    Учені з Управління полювання та рибальства (US Fish and Wildlife Service), США, оприлюднили план з порятунку гнізд та яєць морських черепах від потенційно шкідливого впливу розливу нафти в Мексиканській затоці. Мета проекту - зібрати гнізда в одному місці на час інкубаційного циклу, щоб мінімізувати ризик втрати життєздатних яєць, повідомляє BBC News.

В даний час експерти займаються пошуком та маркуванням гнізд. Трохи пізніше кожне гніздо буде поміщено в захисну коробку і перевезено на схід центрального узбережжя Флориди, у місце, кліматичних контролем. Там гнізда будуть залишатися до тих пір, поки з яєць не вилупляться черепашки. Новонароджених тварин вчені випустять на флоридських пляжі.

Проект з порятунку черепашачих гнізд стартує в найближчі кілька тижнів. Фахівці планують зібрати гнізда з пляжів флоридської коси і Алабами на півночі Мексиканської затоки, де ризик забруднення нафтою найбільш високий.

У Мексиканській затоці мешкає п'ять видів морських черепах, і всі вони вважаються зникаючими. Зараз у черепах саме час гнездованія.За останнє десятиліття чисельність цих тварин скоротилася на 80%, що зовсім не дивно: яйця цих черепах до недавнього часу широко використовувалися в кулінарії для приготування солодких страв.

До речі, 23 травня, з ініціативи Американського товариства порятунку черепах (American Tortoise Rescue), оголошений Всесвітнім днем черепах (World Turtle Day). Це свято відзначають з 2000 року, відправляючи друзям листівки на черепашачі тематику, проводячи акції на захист черепах і навіть вбрані в костюми цих рептилій.

«Навколо Світу» розповідав, що витік нафти стався в результаті пожежі на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці, що розташовувалася в 50 милях від берегів Луїзіани. BP володіла бурової платформою на правах оренди. Пожежа почалася після вибуху. З палаючої платформи були врятовані 115 чоловік, 11 зникли без вісті. 22 квітня платформа затонула. 29 квітня з'ясувалося, що інтенсивність витоку нафти виявилася у п'ять разів більше передбачуваної. У Луїзіані було оголошено надзвичайний стан.

Витрати з ліквідації наслідків розливу нафти відразу взяла на себе нафтокомпанія. Крім того, фірма висловила готовність виплатити законну компенсацію збитку за розлив нафти. Зокрема, для цього передбачається створити спеціальний фонд на допомогу тим, хто стане заручником цієї катастрофи. Нещодавно BP вже погодилася віддати в нього $ 20 млрд.

Екологічне лихо в Мексиканській затоці вже оцінюється як глобальне. США взяли допомогу 12 країн і міжнародних організацій з ліквідації наслідків катастрофи.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2670 | Додав: wiktor | Теги: аварія в Мексиканській затоці, морські черепахи, гнізда черепах, екологи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar