Головна » 2011 » Октябрь » 12 » Екологи пропонують платну подорож на яхті по сміттєвим плямам Тихого океану
22:45
Екологи пропонують платну подорож на яхті по сміттєвим плямам Тихого океану
  екологи, сміття, пляма, Тихий океан, дослідження, плавання  За 13 500 або 15 500 доларів будь-хто отримає унікальну можливість взяти участь в екодосліджені циркуляції побутових відходів в Тихоокеанському регіоні.
  Існування великої області скупчення сміття в північній частині Тихого океану, де сходиться кілька течій, турбує вчених з кінця 1980-х. Цього року до нього і більш дрібних «плавбаз» мотлоху додалася ще одна пляма, що з'явилася в результаті руйнівного землетрусу і цунамі в Японії.
 Організаторами незвичайної експедиції з вивчення японської та інших океанічних звалищ стали некомерційні дослідні організації з США 5 Gyres і Algalita, чия діяльність присвячена моніторингу забруднення морського середовища. Пасажирам пропонуються дев'ять місць на 22-метровому судні Sea Dragon, переробленому з гоночної яхти.
  Як розповів керівник заходу Маркус Еріксен, плавання розпочнеться 1 травня 2012 і триватиме два місяці. Перша частина вояжу пройде за маршрутом від Маршаллових островів до західної ділянки Северотіхоокеанского «мусороворота» і буде коштувати $ 13,5 тис. за місце. Другий етап стартує біля берегів Японії і завершиться на Гаваях. Участь у ньому обійдеться трохи дорожче - $ 15,5 тис.
  Крім оплати квитка, які бажають внести свою лепту у цю добру справу повинні будуть допомогти дослідникам з управлінням судном і проведенням робіт. Втім, особливих судоводітельскіх навичок або наукового ступеня від пасажирів не потрібно.
  Екологів найбільше цікавить швидкість розповсюдження відходів і темпи їх розкладу. Учасникам експедиції належить також з'ясувати, подорожують чи разом зі сміттям «сторонні» біологічні види і наскільки швидко накопичується непотріб колонізує місцева флора і фауна.
  Підготовлено за матеріалами Discovery News.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Проблеми екології | Переглядів: 2507 | Додав: wiktor | Теги: плавання, пляма, Дослідження, сміття, Тихий океан, екологи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar