Головна » 2012 » Май » 9 » Число зруйнованих будівель під час землетрусу в Азербайджані зростає
14:59
Число зруйнованих будівель під час землетрусу в Азербайджані зростає
  Число зруйнованих будівель під час землетрусу в Азербайджані зростаєКількість обрушених будівель в результаті серії землетрусів на північному заході Азербайджану, за останніми підрахунками, зросла до 274, повідомляє місцеве інформагентство АРА у вівторок з посиланням на заступника глави виконавчої влади Закатальського району Ельмана Рамазанова.
  У повідомленні також йдеться про те, що 2052 будови прийшли в аварійний стан, в 100 об'єктах соціальної сфери з'явилися тріщини.
   Раніше глава МНС країни Кемаледдін Гейдаров повідомив агентству про те, що комісії, створені для усунення наслідків стихії, за результатами роботи на територіях Закатальського, Балакенского і Гахского районів виявили 1,36 тисячі будинків, що знаходяться в аварійному стані, а також близько 20 постраждалих об'єктів соціальної сфери.
   Перший землетрус стався в понеділок в 09.41 (08.41 мск) в 17 кілометрах на південний захід від Закатали. В Закатальському і Гахському районах магнітуда склала сім балів, в Шекінському, Огузському, Газахському, Товузському та ряді інших районів - від двох до п'яти балів. Епіцентр землетрусу знаходився на глибині 11 кілометрів.
  Людських жертв не було, проте стихія завдала серйозної шкоди житловим будівлям.
  Крім того, в цей же день були зафіксовані ще кілька землетрусів, найбільш сильний з яких, магнітудою 5,4, стався в 19.16 (18.16 мск) в 14 кілометрах на південний захід від Закатали. Сила поштовхів відчувалася в Закатальському, Гахському, Балакенському районах.
  Рамазанов не виключив, що число руйнувань у міру продовження підрахунків буде рости і далі.
  Він сказав, що в районі силами МНС встановлені 500 наметів, в яких розміщені 1,05 тисячі сімей, встановлення наметів триває. Ще 1,276 тисячі сімей проживають у своїх родичів.
  Рамазанов додав, що в район підвозяться будматеріали, і в середу стартують ремонтно-будівельні роботи.
  У свою чергу, інформагентство Trend повідомляє, що президент Азербайджану Ільхам Алієв доручив кабміну країни виділити МНС з резервного фонду держбюджету на 2012 рік 20000000 манатів (близько 25,45 мільйона доларів по курсу) для усунення наслідків землетрусу.
Фото: trend.az
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: Природні катаклізми | Переглядів: 2165 | Додав: wiktor | Теги: Алієв, Закатала, Азербайджан, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar