Головна » 2015 » Февраль » 9 » Чому важливо мати якісну GPS-карту
18:54
Чому важливо мати якісну GPS-карту

Мандрівникам у ХХI сторіччі стало набагато комфортніше їхати по світу завдяки детальнішим супутниковим картам та пристроям із модулями GPS - навігаторами, або android, які доведуть точно до визначеногоо пункту. Це не застаріли компаси та схеми приблизних маршрутів – а якісна та точна навігація по суші або по воді. Крім того, GPS-модулі зараз є практично у кожному сучасному смартфоні або планшеті, а це означає, що для мандрівка потрібна тільки якісна карта із базою point of interest — точками інтересу та онлайн-маршрутизатор.

Але навігаційні карти — це програмне забезпечення навігаційного пристрою на першому місті у виборі. Навіть якісний навігатор не забезпечить вам точного маршруту, якщо на ньому встановлена карта або застаріла, або “зламана”, не ліцензійна, з “багами” та звичайними неточностями. Це особливо торкається ситуації, якщо ви мандруєте Україною — де, на жаль, ніхто не враховує якість доріг, й карта, яку не оновлювали, веде такими стежками, що вам не віриться, що це взагалі дорога. Можливо, для велосипедистів або мотомандрівників така ситуація не критична. А ось що робити, якщо ви на авто?

Як кажуть - скупий платить двічі, тож якщо у вас смартфон або планшет за декілька сотень доларів, чи навігатор — чому б не купити GPS-карту на http://price.ua/catalog6086.html, яка гарантовано отримуватиме оновлення та буде мати детальне зображення місцевості, куди ви їдете. Зрозуміло, що обов'язково треба перевірити чи працює на картах пошук, наскільки детальна карта тої місцевості, куди ви бажаєте їхати: може статися так, що населені пункти на них - лише якась крапочка на карті, а ви там збиралися гуляти.

Треба враховувати те, що навігатор, точніше, прокладання програмою маршруту, може вести вас “своїм” цифровим інтелектом, не враховуючи, як вже говорилося вище, стан дороги: якусь розбиту ґрунтовку він може позначити як головну, але вести вас по неї, тому що з його розрахунків цей шлях — найкоротший. Застарілі дані карти також можуть зіграти з вами злий жарт - тому важливо мати нові, із підтримкою оновлень.

На ринку є декілька лідерів-виробників GPS-карт — кожен з них має свої плюси та мінуси. Вирішувати наскільки краща навігаційна система - приватна справа кожного. Але репутація кожного бренду говорить за себе. Правильним буде перевірка карти до покупки — як вона працює зі складними адресами, де є букви та цифрова дріб, чи показує вона деталі, фотопідказки, силуети будинків у складних розв'язках доріг. Саме головне — карти повинні бути зручними. Підтримка та оновлення виробником - дуже важлива, тому обирайте перевірені програми, таких брендів як: угорську IGO8, американську Garmin, російську Навітел, та вітчизняні — Візіком, Аероскан, КартБланш та Навлюкс. Треба також зазначити, що гарним знаком є демо-версія карти для знайомства — усі вагомі компанії таку можливість - попробувати декілька днів надають своїм клієнтам. Кожна карта супроводжується детальним описом та обов'язково вказує строк гарантійного оновлення та підтримки.

Отже, ліцензійна GPS-карта заощаджує ваш час — ви сплачуєте за гарантовану точність та детальність підтримки вашого маршруту, мандрівки, а також ви отримуєте задоволення від поїздки, не витрачаєте свої нерви та маєте можливість планувати усі свої зупинки, без втрати часу на пошуки, які можуть виникнути із-за некоректної роботи “зламаної” карти. У самому русі ви оціните зручність оперативно працювати з картою, перемикання карт не буде впливати на навігацію чи рух, запис треку. Безкоштовні карти - як і усе безкоштовне – доволі лімітовані та не мають важливих подробиць.  В деяких смартфонів є перевстановленні навігаційні програми - наприклад, у Nokia Lumia, що працюють на Windows - Here Drive або Here Drive +. З ними можна подорожувати без онлайн-підключення до мережі - вони досить якісні та універсальні. Але для Andriod-девайсів пропонуються лише карти-сервіси від Гугла або Яндекса — при наявності підключення вони може й стануть у нагоді, але все ж таки автономність якісних платних GPS-карт - набагато корисніша у мандрівках.

По матеріалам price.ua

Фото: http://correct.shop.by/pics/items/GEOFOX-MID-701.jpg
Джерело: price.ua
Категорія: Зі сфери ГІС та картографії | Переглядів: 3182 | Додав: wiktor | Теги: Android, навігатор, карта, GPS, Price.ua, маршрут | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar