Головна » 2010 » Ноябрь » 24 » Міські запахи нанесуть на карту
18:38
Міські запахи нанесуть на карту
         Місто пахне. Факт. Співробітникам Управління перспективних досліджень Міністерства оборони США (DARPA) прийшло в голову, що ця обставина - добрий помічник у профілактиці хімічних атак. Залишилося тільки скласти відповідну карту і постійно її оновлювати.

Терористам доведеться несолодко, адже навіть невелика кількість хімічної речовини залишає сліди, які можна виявити спеціальним обладнанням.

Отже, в рамках ініціативи Chemical Cartography Project вчені в погонах з'ясують співвідношення хімічних елементів у повітрі різних міських районів. Зміна балансу буде означати потенційну терористичну атаку.

Але як скласти таку карту? Не тільки кожен район пахне по-своєму - чи не кожен квадратний метр віддає чимось особливим: ось бензоколонка, а от продовольчий магазин. Ходити по вулицях і підворіттях з контейнером для збору зразків буде досить накладно. Крім того, неминуча поява білих плям, адже далеко не скрізь вас пустять з етичних або юридичних причин.

Тому DARPA поки замовило лише складання шаблонів хімічних карт. Повідомляється, що вони будуть містити хімічні, метеорологічні і топографічні дані як мінімум десяти видів локацій: житловий сектор, автозаправні станції, ресторани, хімчистки та ін Логічно припустити, що кожне з типових місць володіє особливим та постійним хімічним «візерунком».

На кожному об'єкті інформація буде збиратися протягом двох діб. Метеорологічні дані потрібні для обліку швидкості вітру, вологості та інших змінних.

Потім буде проведена оцінка концентрації різних газів у міському повітрі в цілому.

Втім, це поки намітки. Військові готові вислухати пропозиції дослідників.

Джерело: http://science.compulenta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1830 | Додав: wiktor | Теги: Міські запахи, карта, Міністерство оборони США | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar