Головна » 2010 » Июнь » 10 » Державний розпродаж у Франції
18:42
Державний розпродаж у Франції
  Уряд Франції оголосив про плани продати 1700 предметів державної власності, щоб скоротити обтяжливі борги. На продаж виставлять, крім іншого, старовинні замки та особняки, повідомляє Daily Mail.

За словами міністра з питань бюджету країни Франсуа Баруена (Francois Baroin), Франція має в державній власності непропорційно велику кількість об'єктів, так що цілком може спробувати позбутися від непотрібних і непристосованих будівель. За останні чотири роки продаж державних об'єктів приніс у французьку скарбницю € 3 млрд.

За підсумками 2009 року, державний борг Франції склав € 1,49 трлн. Пан Баруен говорить, що менше 20% виручки від продажів держоб'єктів піде на виплату боргів. Решту коштів планується пустити на урядові капіталовкладення.

«Навколо Світу» розповідав, що величезний державний борг має і Великобританія. Не можуть поки що розв'язати фінансові проблеми Португалія, Іспанія та Ірландія. У Греції і зовсім трохи не відбулося банкрутство. У травні в Афінах пройшли акції протесту, в результаті яких були вбиті три людини. Причиною протесту стали скорочення зарплат і пенсій і підвищення податків, які були умовою отримання урядом термінової позики від Євросоюзу в розмірі € 110 млрд. Ці гроші призначені врятувати державний бюджет Греції від банкрутства. Метою скорочень є зменшення за три роки державних витрат на € 30 млрд, що дозволить знизити дефіцит бюджету з страхітливих 13,6% до цілком прийнятних 3%.

Греція, Португалія та Іспанія, маючи великий дефіцит бюджету, можуть відмовитися від вільного ходіння євро на своїй території і повернутися до національних валют, щоб впоратися з економічною кризою. Вважається, що відхід від єдиного євро допоможе підвищити конкурентоспроможність країн - потенційних банкрутів.

Втім, Португалія обіцяє зробити все можливе, щоб не виходити з зони євро, хоча і переживає фінансову та економічну кризу, подібних якому ніколи не було в її історії. В даний час дефіцит бюджету країни доходить до 9% ВВП. З метою стимуляції економіки уряд Португалії передбачає знизити витрати уряду і навіть розглянути питання про оголошення банкрутства.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1749 | Додав: wiktor | Теги: економічна криза, Франція, дефіцит бюджету, державний розпродаж | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar