Головна » 2010 » Июль » 26 » Франція у вогні
10:44
Франція у вогні
Франція, туристи, лісова пожежа, узбережжя Середземного моря   У ці вихідні на півдні Франції вирувала пожежа. Вогонь, роздмухуваний сильним вітром, зруйнував майже 3 тис. га лісу на березі Середземного моря недалеко від Марселя, повідомляє Daily Mail. Коли вогонь підійшов, близько 2 тис. туристів, які відпочивали в кемпінгу, в суботу ввечері були переселені з наметів.
   Ще 300 осіб було доставлено з іншого табору неподалік від міста Карі-ле-Руе. За словами місцевої влади, під час евакуації ніхто не постраждав. Тьєррі Дюскетт (Thierry Dusquette), один з туристів, що евакуювалися з кемпінгу, розповів газеті La Provence: «Ми бачили жовтогарячу заграву і дим над деревами в кількох милях звідси. Нам сказали, що потрібно йти як можна швидше, але нам і так все було зрозуміло. Люди були налякані і вже намагалися піти якомога швидше ».

Південь Франції кожне літо привертає до 250 тис. британських туристів, десятки тисяч з них живуть у кемпінгах на узбережжя Середземного моря. Пожежа почалася у висохлому лісі біля нафтопереробних підприємств у Л'Етан де Берр, в 18 милях на захід від Марселя. Сотні пожежників та пожежних літаків билися з пожежами, а ті просувалися на схід, знищуючи величезні простори з засохлою рослинністю. Аварійні служби сказали, що до ранку неділі вітер затих, і вогонь поступово вдалося взяти під контроль.

Ерік Діар (Eric Diard), мер села Сосса, яка ледь врятувалася від вогню, назвав пожежі трагедією для області. Поліція вже почала розслідування причин пожежі. Пожежі є звичайним явищем для південної Франції в літній час, як правило, винуватцями багатьох з них виявляються палії. Пожежі стали останнім з природних лих, що спіткали ці місця за місяць. У червні повінь, найгірше з тих, які бачила Франція майже за 200 років, забрала життя 25 людей.

У результаті проливних дощів потоки бруду розлилися по містах і селах в районі Драгіньян на Лазурному березі. У деяких областях вода піднялася вище шести футів, вертольоти забирали людей, що рятувалися на дахах будинків. Було проведено близько 100 рятувальних операцій на човнах, і більше 2000 все ще тимчасово розміщені по різних приміщень.

Нагадаємо, що минулого року приблизно в той же час у Франції через лісової пожежі було евакуйовано близько 1700 людей. У гасінні пожежі задіяно 300 пожежників, а також наземна та повітряна техніка. Причому від вогню страждали тоді багато середземноморські країни. Через пожежі в Іспанії були перекриті дві лінії приміських залізниць поряд з Мадридом, а також евакуйовані 150 чоловік з одного з престижних районів Мадрида. За тиждень 6 людей загинули через лісові пожежі, які охопили близько 24 тис. га. У Іспанії за підозрою в підпалі було заарештовано більше 15 чоловік. У Франції, Греції, Хорватії та на острові Сардинія, Італія, тисячі гектарів лісу перебували у вогні.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2207 | Додав: wiktor | Теги: узбережжя Середземного моря, Франція, лісова пожежа, туристи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar