Головна » 2010 » Ноябрь » 3 » Гаїті в небезпеці
18:37
Гаїті в небезпеці
Гаїті, циклон, небезпека, Томас      Як мінімум 12 людей загинули в результаті урагану Томас (Tomas), що обрушився на карибський курортний острів Сент-Люсія, повідомляє агентство France Presse. Ураган зруйнував будинки і викликав зсуви.

Томас сформувався на південному сході Карибського регіону в кінці минулого тижня. У суботу він досяг Сент-Люсії. Швидкість вітру перевищувала 120 км / ч. Збиток, нанесений острову в результаті урагану, оцінюється в $ 100 млн. Значні руйнування були також зафіксовані на островах Мартініка і Сент-Вінсент і Гренадіни, повідомляють Вести.Ru.

В даний час ураган Томас просувається зі швидкістю 17 км / год на північний захід, у бік Ямайки, Гаїті і Домініканської Республіки. Штормове попередження оголошено в Домінікані і на Гаїті, а також на островах Тобаго і Гренада, повідомляє РБК з посиланням на агентство «Сіньхуа». Очікується, що до четверга ураган зміцніє до першої категорії небезпеки за п'ятибальною шкалою Саффіра-Сімпсона, а до п'ятниці - до другої.

Представники Міжнародної організації з міграції побоюються, що Томас може прискорити епідемію холери на Гаїті, поширивши інфекцію в метрополії Порт-о-Пренса, де третина населення - це постраждалі від землетрусу.

Сезон ураганів в Атлантиці традиційно триває з 1 червня по 30 листопада. Однак такі сильні урагани, як Томас, в листопаді виникають вкрай рідко. Нагадаємо, що перший ураган в цьому сезоні в Атлантиці утворився в західній частині Карибського моря. Спочатку це був тропічний шторм Алекс (Alex). Викликані їм дощі призвели до смерті 4 людей в цьому регіоні. Потім теплі води затоки посилили шторм, і він став ураганом. Швидкість вітру в епіцентрі урагану перевищувала 43 м / с. У Мексиці та США довелося евакуювати тисячі людей.

Другим у сезоні став ураган Даніела (Daniela). Швидкість вітру в його центрі становила 120 км на годину, що відповідає першій, найслабшої категорії небезпеки. З часу його виникнення він не представляв небезпеки для суші, так як рухався виключно над океаном.

Нещодавно «Навколо Світу» також розповідав, що над узбережжям Гондурасу пройшов тропічний шторм Річард (Richard). Максимальна швидкість вітру досягла 110 км / ч. 24 жовтня його центр був розташований в 155 км від Белізу і рухався на північний захід зі швидкістю 19 км / ч. Швидкість вітру досягала 140 км / ч.

А 18 жовтня на Філіппіни обрушився дуже сильний тайфун, який призвів до відключення електрики і порушення засобів зв'язку. Тайфун під назвою Меги (Megi) вже змусив владу Китаю евакуювати 140 тис. осіб, які потрапили в зону лиха.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1386 | Додав: wiktor | Теги: томас, Гаїті, циклон, Небезпека | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar