Головна » 2011 » Май » 4 » Географ зі США вирахував місцезнаходження Бен Ладена
08:17
Географ зі США вирахував місцезнаходження Бен Ладена
 Усама бен Ладен, географ, модель, місцезнаходження   У 2009 році географ з США і його студенти з 80-відсотковою ймовірністю передбачили місцезнаходження Усами бен Ладена, повідомляє ScienceNOW. Вчений і його співавтори опублікували результати свого дослідження в журналі MIT International Review.
    Співробітник Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Томас Джілеспі (Thomas Gillespie) займається дослідженням вимираючих видів тварин, птахів і рослин. Для визначення місцезнаходження  представників таких видів вчені використовують імовірнісні моделі, які послідовно виключають менш імовірні варіанти існування живих істот.
    Джілеспі і його студенти спиралися на інформацію про останнє достовірно відоме місце перебування бен Ладена і відштовхувалися від нього як від відправної точки. Автори встановили найбільш ймовірний регіон місцезнаходження терориста, а потім аналізували дані з супутників, щоб з'ясувати, де саме в цьому регіоні може ховатися бен Ладен.
   У результаті Джілеспі і студенти зробили висновок, що він, з високою ймовірністю, не ховається в печері або іншому відокремленому укритті, а живе в будинку в досить великому місті. Такий притулок має мінімальні ризики бути знищеним у разі будь-якого катаклізму. Так само і вимираючі види віддають перевагу не селитися, наприклад, на віддалених островах.
    У результаті автори зупинилися на місті Парачинар, розташованому на кордоні Пакистану та Афганістану. Беручи до уваги деякі відомі відомості про бен Ладена (зокрема, його високий зріст і постійну необхідність діалізу), вчені змогли вибрати будинок, в якому, з високою ймовірністю, міг би жити терорист. У цьому будинку були високі стелі і стале електропостачання, а сама будівля було обнесено високим муром. Місто Абботтабад, де Осама бін Ладен був убитий другого травня 2011 року, також розглядалося авторами роботи в якості одного з найбільш вірогідних місць притулку.
    Осама бін Ладен був убитий в ході спецоперації, в якій брали участь 20 американських «морських котиків». Бін Ладен справді жив у будинку за дуже високим парканом. Інші характеристики будівлі також відповідали прописаним у роботі Джілеспі, повідомляє Lenta.Ru.
Фото: m24digital.com
Джерело: http://www.livestream.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2177 | Додав: wiktor | Теги: Місцезнаходження, географ, усама бен ладен, Модель | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar