Головна » 2012 » Май » 29 » Геологи назвали найбільш ймовірну дату смерті Ісуса
22:25
Геологи назвали найбільш ймовірну дату смерті Ісуса
  Геологи назвали найбільш ймовірну дату смерті ІсусаДжефферсон Вільямс з компанії Supersonic Geophysical (США), Маркус Шваб і Ахім Брауер з Німецького дослідницького центру наук про Землю спробували реконструювати сейсмічну активність в районі Мертвого моря на зорі нової ери і прийшли до висновку, що Ісуса, швидше за все, розіп'яли в п'ятницю 3 квітня 33 року.
  У 27 главі Євангелія від Матфея повідомляється, що смерть Галілеянина супроводжував землетрус: «Ісус знову голосом гучним, віддав духа. І ось завіса у храмі роздерлась надвоє, від верху до низу, і земля затряслася, і зачали розпадатися скелі, і повідкривались гроби ».
   Дослідники вивчили три керна, здобуті на спа-курорті Ейн-Геді у Мертвого моря в 13 км від Єрусалиму. Річні шари відкладень в осаді говорять про те, що принаймні два сильні поштовхи струсонули цей регіон на зламі епох. Один з них трапився в 31 році до н. е.., другий - між 26 і 36 роками н. е..
  Залишалося тільки підібрати найбільш відповідний рік. На допомогу прийшли письмові джерела. Всі канонічні Євангелія вказують на те, що розп'яття відбулося за Понтія Пілата (про це згадує і Тацит у «Анналах», але у фахівців є стійка підозра, що це пізніша вставка) і відбулося в п'ятницю, а Ісус помер за кілька годин до шаббата, тобто ввечері. Синоптичні Євангелія відзначають також, що смерть наступила до заходу 14 дня місяця нісана, незадовго до пасхального седера. Євангеліє від Іоанна, навпаки, говорить про те, що це сталося ввечері 15 нісана.
  Зіставивши всі дані, дослідники прийшли до висновку, що найбільш вірогідна дата - 3 квітня 33 року. При цьому вони відзначають, що землетрус був досить сильним, щоб деформувати осад у районі Ейн-Геді, але навряд чи здатним викликати ті руйнування, про які оповідає Новий Заповіт.
  Що стосується темряви, що огорнула Землю після смерті Ісуса (про це пишуть три з чотирьох канонічних Євангелія), - швидше за все, мова йде про курні бурі. Чи була вона насправді, теж можна буде встановити з аналізу відкладень в околицях Єрусалиму.
  Результати дослідження опубліковані International Geology Review.
  Підготовлено за матеріалами Discovery News.

Фото: http://upload.wikimedia.org
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Сучасні дослідження | Переглядів: 1873 | Додав: wiktor | Теги: 33 рік, Христос, Ісус, Землетрус, геологи | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar