Головна » 2012 » Июль » 19 » Тигрів на Суматрі виявилося в 1,5 рази більше, ніж вважалося раніше
14:38
Тигрів на Суматрі виявилося в 1,5 рази більше, ніж вважалося раніше
 ТигрУ джунглях індонезійського острова Суматра в даний час мешкають не менше 600 рідкісних тигрів - що в півтора рази більше, ніж вважалося раніше, повідомляється в четвер на сайті газети Jakarta Globe.
   Останній облік рідкісних тигрів проводився в період з 2007-го по 2009-й роки в 38 заповідниках на Суматрі і охопив територію в 250 квадратних кілометрів.
  "(Нові) дані для розрахунку популяції (тигрів) були отримані від фотопасток, встановлених кількома неурядовими організаціями. Вони показують, що (там живуть), як мінімум, 600 різних тигрів, але воно (дослідження) не охопило всі (райони)", - заявив голова індонезійської природоохоронної організації Harimau Kita ("Наші тигри") Харійо Вібісоно (Hariyo Wibisono).
  До останнього часу фахівці спиралися на дані офіційної доповіді 1994 року, згідно з яким чисельність суматранського тигра становила від 400 до 500 особин. Проте дані для попереднього дослідження були зібрані всього в семи заповідниках на Суматрі, уточнив Вібісоно.
  Суматранський тигр (Panthera tigris sumatrae) зустрічається тільки на однойменному острові. Останні дослідження показали наявність в генотипі підвиду унікальних генетичних маркерів, що може свідчити про те, що на базі даного підвиду з часом може розвинутися окремий вид котячих.
  Основною загрозою для суматранського тигра є руйнування навколишнього середовища (вирубка лісу відбувається навіть на охоронюваних територіях Суматри), а в період з 1998 по 2000 рік 66 тигрів були вбиті браконьєрами.
  У міру заселення людьми розчищуваних джунглів, все гостріше постає й інша проблема - нападу тигрів на  людей, що живуть поблизу їх ареалів проживання.

 
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://ecoportal.su/news.php?id=63462
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1973 | Додав: wiktor | Теги: Суматра, тигр, популяція, Індонезія | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar