Головна » 2011 » Декабрь » 16 » Злочевський поінформував австрійську делегацію про вирішення питання безпритульних тварин в Україні
11:21
Злочевський поінформував австрійську делегацію про вирішення питання безпритульних тварин в Україні
  безпритульні, собаки, тварини, Австрія, делегація, ЗлочевськийМіністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський зустрівся з австрійською делегацією на чолі з Гаральдом Вілімським, депутатом Національної Ради Австрії, генеральним секретарем Австрійської народної партії, співголовою міжпарламентської групи дружби «Україна-Австрія». Темою зустрічі стало занепокоєння європейської екологічної громадськості ситуацією щодо поводження з безпритульними собаками в Україні.
  Микола Злочевський повідомив, що Мінприроди України створило механізм оперативного реагування на сигнали українських екологічних організацій щодо жорстого поводженя з безпритульними собаками. «Кожен сигнал екологів ми перевіряємо, і якщо факти прідтверджуються, передаємо інформацію правоохоронним органам», - відзначив міністр. Він також зауважив, що за ініціативою Мінприроди найближчим часом з’явиться акт Уряду, який міститиме чіткі вказівки місцевим державним адміністраціям щодо наведення порядку у цій сфері гуманними способами та недопущення вбивства тварин. Крім того міністр повідомив, що Мінприроди продовжує підтримувати всі пропозиції міських рад щодо фінансової участі у проектах будівництва нових притулків для собак.
  Гаральд Вілімський відзначив прогрес, який досягла Україна останнім часом у вирішенні проблеми безпритульних собак: «Я повідомлю своїм колегам в Австрії про дуже серйозні кроки української влади, спрямовані на покращення ситуації у цій сфері».
  Сторони зустрічі домовились найближчим часом продовжити діалог для використання позитивного європейського досвіду щодо поводження з безпритульними тваринами.
  Візит австрійської делегації в Київ організовано посольством України в Австрії і висвітлюється найтиражнішою австрійською газетою «Кронен Цайтунг».
Фото: kiyany.obozrevatel.com
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 2192 | Додав: wiktor | Теги: Собаки, Австрія, тварини, безпритульні, Злочевський, делегація | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar