Головна » 2012 » Февраль » 12 » Більше 60% проектів відродження зниклих видів визнані успішними
11:34
Більше 60% проектів відродження зниклих видів визнані успішними
  проект, повернення, тварини, реінтродукція, МСОПВченим вважають успішними 28 з 45 реалізованих проектів по поверненню зниклих видів тварин у дику природу, говориться в черговому звіті Міжнародного союзу охорони природи (МСОП).
  Проекти по реінтродукції різних видів комах, амфібій, ссавців, птахів, риб і рослин велися в Америці, Азії, Європі та Африці, а також на островах Океанії і Карибських островах.
  Як наголошується в звіті, 14 проектів були визнані "дуже успішними", 14 - "успішними", 22 - "частково успішними" і один проект провалився.
  Серед успішних вчені, зокрема, назвали проекти по поверненню довгохвостої неяситі в австрійські Альпи, коней Пржевальського - в монгольський степ, а також американського алігатора - до Луїзіани.
  Невдалою визнана спроба повернути леопардову жабу Чірікахуа (Lithobates chiricahuensis) на одну з територій на південному заході США. Причинами невдачі зоологи вважають появу нових хижаків, які з'їли жаб-поселенців, але не виключають і невстановлені генетичні відхилення або хворобу тварин.
Фото: www.wallpaperweb.org
Джерело: http://ecoportal.su
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 3784 | Додав: wiktor | Теги: МСОП, проект, реінтродукція, тварини, Повернення | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar