Головна » 2010 » Декабрь » 21 » Іран трясе
14:16
Іран трясе
www.vokrugsveta.ru
землетрус, природні стихії, Іран, підземні поштовхи      Найсильніший землетрус потужністю 6,5 балів стався в понеділок в Ірані, повідомляє Іранське телебачення. Щонайменше 7 осіб загинули, 33 отримали поранення.

Підземні поштовхи струсонули маленьке місто Хуссейнабад на південно-сході країни в 22 години 12 хвилин за місцевим часом. За словами губернатора сусіднього невеликого містечка Ріган Мохаммада Барзанга (Mohammad Barzang), землетрус зруйнував безліч будинків і десятки людей похованими під завалами. Рятувальні команди змогли врятувати багатьох з них в перші години після катастрофи і продовжують роботу.

Епіцентр землетрусу знаходився на глибині близько 5 км і на відстані близько 100 км від більшого міста Бама. За головним поштовхом надійшло не менше 25 меншої сили, але один з них досяг 5 балів за шкалою Ріхтера.

Зараз рятувальні команди розбирають завали на дорогах і в населених пунктах. Навіть відносно слабкі землетруси в Ірані тягнуть загибель людей і серйозні руйнування, оскільки більшість будинків у Іранських провінціях будуються з глиняної цегли. Держава перебуває у зоні сейсмічно небезпечного геологічного розлому, тому в середньому в Ірані кожен день відбувається як мінімум одне слабке землетрус.

Постраждалий у понеділок регіон розташований недалеко від історичного міста Бам, який піддався землетрусу такої ж сили у 2003 році. Тоді загинуло більше 26 тис. чоловік.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2086 | Додав: wiktor | Теги: підземні поштовхи, природні стихії, Іран, Землетрус | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar