Головна » 2010 » Октябрь » 12 » Стихія атакує Китай
20:30
Стихія атакує Китай
повінь, природні стихії, Китай, КНР      Більше 440 тис. чоловік евакуйовано з провінції Хайнань (Hainan), Китай, через повінь, що обрушилася на острів повідомляє інформаційне агентство «Сіньхуа» (Xinhua). За словами Ло Баоминь (Luo Baoming), губернатора Хайнань, повені втрутилися в життя більше 2,7 млн жителів 16 міст і сіл провінції і зараз охоплюють близько 90% території острова.

Знищено близько 3 тис. будинків, пошкоджено 1400 доріг і 43 резервуара з водою. Повені затопили 166 тис. Га посівів і знищили близько 74 тис. Га. У 5 населених пунктах провінції скасували заняття в школах. Згідно з прогнозом погоди, нова серія дощів очікується в середу, 13 жовтня, що створить ще більші труднощі для спокійної роботи з відновлення острова.

Зливи в КНР йдуть з початку літа. У кінці червня сильні дощі призвели до обвалення річкових берегів, повеней і зсувів грунту. У результаті загинули 175 осіб, зниклими безвісти вважаються 107 чоловік. Зруйновано автомагістралі та залізниці, 144 тис. будинків і 1,36 млн га сільськогосподарських угідь. Економічний збиток від розгулу стихії склав 19,7 млрд юанів ($ 2,89 млрд). Метеорологи кажуть, що дощі повинні припинитися в серпні, але коли точно - поки не ясно.

13 липня зсуви в гірських населених пунктах на заході Китаю вбили 17 людей, ще 44 людини пропали без вісті після злив в іншому регіоні країни. У м. Голмуда (Golmud) на заході країни після безперервних злив переповнилося водосховище. Місцевому муніципалітету довелося евакуювати близько 10 тис. жителів. Сотні робітників і солдатів були направлені туди для риття обвідного каналу. Після закінчення робіт рівень води у водосховищі почав знижуватися.

Паводки також піддали перевірці на міцність знамениту греблю «Три ущелини» (Three Gorges Dam), найбільшу греблю в світі. Щоденний потік води досяг 56 тис. м, а рівень води на справжній момент дорівнює 158 м, що всього на 10% нижче максимального рівня.

Тим часом триває повінь в Індії. Як повідомляє Indian Express, на півночі країни загинуло не менше 93 чоловік. Тисячі людей були змушені залишити свої будинки.

Нагадаємо, що найстрашнішим стихійним лихом цього року стало повінь в Пакистані в серпні. Більше 100 тис. людей були змушені евакуюватися і фактично стали безпритульними. Їх будинки змило водою, знищені рибальські човни. Люди залишилися без роботи і їжі. Велика частина біженців знаходиться зараз у провінції Сіндх (Sindh), також дуже сильно постраждала від повені.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2084 | Додав: wiktor | Теги: Китай, природні стихії, КНР, повінь | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar