Головна » 2012 » Июнь » 13 » Ісландія постачатиме Великобританії енергію вулканів
06:48
Ісландія постачатиме Великобританії енергію вулканів
  Ісландія постачатиме Великобританії енергію вулканівБританія та Ісландія підписали угоду про використання геотермальної енергії вулканів і поставок її до Великобританії.
  Меморандум про взаєморозуміння також відображає, що дві країни будуть розробляти газові та нафтові ресурси і досліджувати можливості об'єднання енергосистем, повідомляє Icenews.
   Технологія геотермальної системи нешкідлива, вона отримує енергію шляхом закачування води в колодязі глибиною в тисячі метрів, тому вона може розігрітися на теплих скелях і бути використана як джерело енергії.
  Новий звіт показує, що у Великобританії досить геотермальної енергії під землею, щоб забезпечити 20% її потреб в електриці. Геотермальний сектор в Британії побоюється, що нова угода з Ісландією означає, що їм не дістанеться фінансування, яке потрібно на розробку технології в країні.
   Нагадаємо, ще в 2010 році в Індонезії проходила найбільша конференція з використання енергії вулканів. Фахівці з 80 країн обговорювали, як ефективніше витягти енергію з теплоти, що виробляється земним ядром. На думку захисників навколишнього середовища, це може стати основним способом використання найменш шкідливої ​​для атмосфери форми палива.
   За матеріалами Euromag.
Фото: www.priroda.su
Джерело: http://focus.ua
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 1738 | Додав: wiktor | Теги: Іландія, енергетика, геотермальна, Великобританія, вулкан | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar