Головна » 2010 » Май » 19 » Життя: погляд з дивану
18:00
Життя: погляд з дивану
Вчені підрахували, що середньостатистичний житель Великобританії проводить в сидячому положенні 14 годин 39 хвилин щодня. Дослідники говорять, що сидячий спосіб життя є справжньою бомбою уповільненої дії, повідомляє Daily Mail.

Більшість британських працівників проводять за столами 4:00 17 хвилин на день. Ще 2 години 27 хвилин йде у них на сидіння перед телевізором. За комп'ютером британці сидять ще по 2 години 25 хвилин на день, за кермом автомобіля - 1 година 41 хвилину, а ще 52 хвилини - в громадському транспорті. На сидіння за обіднім столом йде ще по 33 хвилини, і 54 хвилини витрачається на комп'ютерні ігри. І, нарешті, 1 година 10 хвилин британці витрачають на читання книг і журналів (зрозуміло, в сидячому положенні).

Нагадаємо, що, на думку ізраїльських вчених, фізично активні люди похилого віку схильні жити довше, ніж ті, що просиджували весь час на дивані. Люди, які раніше вели нерухомий спосіб життя, але стали більш активними, навіть якщо це зміна відбулася в 80 років, продовжили тим самим своє життя, зменшивши ризик смерті і збільшивши час, коли вони здатні жити самостійно.

Раніше до аналогічних висновків прийшли вчені з університету Отаго (University of Otago), Нова Зеландія, які повідомили, що помірне фізичне навантаження в ході старіння може продовжити життя. Вони впродовж дев'яти років спостерігали за 4400 здоровими американцями середнього і літнього віку.

За час спостереження найвищий рівень смертності був серед тих, хто майже не мав фізичних навантажень: з них померло 25%. У групі тих, хто займався спортом більш-менш регулярно, за дев'ять років померли 13%, а серед тих, хто мав найвищі навантаження, до кінця експерименту не дожили лише 6%.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1876 | Додав: wiktor | Теги: фізичне навантаження, Великобританія, сидячий спосіб життя | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar