Головна » 2010 » Июнь » 8 » Сором'язливі пасажири
20:25
Сором'язливі пасажири
  Багато людей не здатні відрізнити живіт вагітної жінки від черевних жирових відкладень і, щоб не потрапити в халепу, не поступаються місця майбутнім мамам, повідомляє Daily Mail. Два дослідження, проведені у Великобританії сайтом gurgle.com і благодійною організацією Tommy's, показали, що 84% вагітних жінок (на 29-40 тижнях гестації) змушені стояти в громадському транспорті. І це при тому, що на пізніх термінах вагітності 42% жінок відчувають дискомфорт в ногах, а 30% скаржаться на сильну  ранкову нудоту і блювоту.

Експерти вважають ганебним той факт, що майбутні матері змушені піддавати своє здоров'я на небезпеку через нерішучість і збентеження пасажирів. На їхню думку, краще помилитися і поступитися місцем ситій особі, ніж залишити стояти вагітну даму.

Мережа магазинів для мам і дітей Mothercare, якій належить сайт gurgle.com, вже почала пропонувати спеціальні бейджи «Дитина на борту», так що тепер пасажири, побачивши таку табличку на грудях жінки, можуть уступати місця без побоювань помилитися і прийняти товсту особу за вагітну .

Нещодавно «Навколо Світу» писав про те, що серед жінок старше 40 років сьогодні спостерігається справжній бебі-бум. За минулий рік у матерів такого віку народилися майже 27 тис. дітей. Це майже в три рази більше, ніж 20 років тому, і на 50% більше показника десятирічної давності. Великобританія займає перше місце в світі за кількістю немолодих мам: 3,8% дітей в країні народжують жінки старше 40 років. У континентальній Європі лідером по цьому показнику є Італія.

Незайвим буде пам'ятати про те, що пізня вагітність може бути небезпечна для матері, якщо це її перші пологи. Жінкам, у яких менструація почалася рано, з більшою ймовірністю знадобиться при пологах використання хірургічних щипців або кесаревого розтину. Однак якщо перша вагітність сталася рано, то ця залежність відсутня. До речі, за даними вчених, середній вік початку менструації - 13 років.

Лише 26,9% жінок, у яких менструація почалася не раніше 15 років, потрібна спеціальна медична допомога при пологах. Тим же, кому під час початку менструації було 12 чи менше років, при пізній вагітності допомога знадобилася в 32,4% випадків.

Доведено також, що під час вагітності жінки не втрачають здатність до концентрації і не дурнішають. Восьмирічне дослідження показало, що вагітні та не вагітні жінки однакового добре виконують завдання на логіку, а також демонструють однаково хорошу память. Таким чином, вагітність і материнство ніяк не впливають на пізнавальні здібності.

Джерело: http://www.vokrugsveta.ru/
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2234 | Додав: wiktor | Теги: вагітна жінка, Великобританія, громадський транспорт | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar