Головна » 2011 » Июль » 4 » Японці знайшли на дні океану рідкоземельні метали
09:57
Японці знайшли на дні океану рідкоземельні метали
 Японія, рідкоземельні метали, Тихий океан, токіо, високі технології Існує ймовірність, що на дні Тихого океану виявлені великі запаси рідкоземельних мінералів - важливого компонента продукції високих технологій
  Про це повідомила група вчених з Токійського університету.
   Передбачувані запаси на дні моря в 800 разів перевищують їх обсяги на суші. Цей район, як очікується, стане новим джерелом постачання, який може покласти край контролю Китаю над більшою частиною виробництва рідкоземельних мінералів, повідомляє cybersecurity.ru.
   За повідомленнями, ці мінерали були виявлені на глибинах від 3 500 до 6 000 метрів в північній частині Тихого океану і південній частині Тихого океану поблизу Гавайських островів.
   Доцент Токійського університету Ясухіро Като звернув увагу на гарячу воду, яка потрапляє в океан в результаті вулканічної активності і притягує рідкоземельні мінерали. Він проаналізував зразки грунту, взяті з дна Тихого океану. У 2000 зразках, узятих у 78 місцях, він виявив високу концентрацію диспрозия, який використовується в електромобілях і гібридних автомобілях, і тербия, застосовується у виробництві телевізорів. Такого роду грунт покриває 11000000 квадратних кілометрів морського дна, що в 30 разів більше території Японії.
   Як повідомляє група, продовжують існувати технічні проблеми, пов'язані з підйомом грунту з дна океану, проте сепарація мінералів і грунту повинна бути досить простий і рентабельною.
   За словами експертів, міжнародна структура почне координовані зусилля різних країн для вивчення виявлених підводних родовищ рідкоземельних мінералів. Міжнародне агентство по морському дну відповідає за контроль над дном океану за межами континентального шельфу і межами національних юрисдикцій. Воно також займається перевіркою того, що розвідка природних ресурсів у таких районах ведеться відповідно до Конвенції ООН з морського права.
   У 2000 році цей орган підписав контракти з Японією, США та іншими країнами, дозволяючи їм вести розвідку марганцю та інших цінних металів у водах поблизу Гавайських островів.
   Після недавніх відкриттів міжнародне агентство, як очікується, буде займатися координацією зусиль різних країн, проте методи рентабельною видобутку цих мінералів поки ще не розроблені. Вчені сподіваються розробити економічний метод на основі створеної в Німеччині понад 30 років тому технології для видобутку природних ресурсів на глибині 2 000 метрів.
   За даними японського Міністерства економіки, торгівлі і промисловості, на сьогоднішній день Китай контролює близько 90% видобутку всіх рідкоземельних мінералів у світі. У липні минулого року Китай заявив, що експорт цих мінералів до Японії в 2010 році буде обмежено до 60% від обсягу 2009 року. Японські галузі промисловості раніше висловили заклопотаність з приводу того, що введення Китаєм таких обмежень на експорт може вплинути на їх бізнес. В результаті вони намагаються зараз знайти інші джерела поставок цієї сировини. У листопаді минулого року велика торгова фірма Японії придбала права на закупівлю рідкоземельних мінералів у Австралії.
   Що стосується запасів цієї сировини, то на Китай припадає 30%, на країни СНД - 20%, а на Сполучені Штати - 14%.
Фото: korrespondent.net
Джерело: http://focus.ua
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2679 | Додав: wiktor | Теги: ВИСОКІ ТЕХНОЛОГІЇ, Японія, рідкоземельні метали, Тихий океан, токіо | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar