Головна » 2010 » Август » 3 » Нові природні об'єкти в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
15:45
Нові природні об'єкти в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО
список ЮНЕСКО, нові об'єкти, всесвітня спадщина, Сибір, Тихий океан    Вчора, 2 липня 2010 року, було оприлюднено рішення ЮНЕСКО, згідно з яким до списку природних об'єктів Всесвітньої спадщини приєдналися ще кілька унікальних місць по всьому світу від Сибіру до островів на півдні Тихого океану.
   За рекомендаціями Міжнародного союзу охорони природи, в список були додані французький острів La Reunion, плато Путорана в Сибіру (Російська Федерація) та острів Фенікс (Кірібаті).
    Крім того Конвенція про охорону всесвітньої спадщини внесла вологі ліси Атсінанана, розташовані у флоридському національному парку Еверглейдс, до списку об'єктів світової спадщини яким загрожує небезпека. При цьому з того ж списку були видалені острова Галапагос.
  Острів Reunion містить найбільш видатні природні місця існування, включаючи рідкісний тип лісів, і його захист пов'язана з порятунком біорізноманіття на суші. Вежі вулканів з прямовисними стінами і природні амфітеатри, а також вузькі ущелини, що потопають у заростях, створюють насправді непередавану красу природи на острові. Природно, острів є домом для багатьох видів, що знаходяться на межі вимирання і одним із завдань щодо його збереження є боротьба з інвазивними видами.
    Сибірське плато Путорана є одним з дуже небагатьох осередків багатства видів в Арктиці. Серед красот плато варто згадати наявність більш ніж 25000 озер схожих на фіорди, десятки глибоких каньйонів, річок, струмків і тисячі водоспадів. Комбінація настільки різноманітних ландшафтів і віддаленості дозволило цьому плато стати одним з практично незайманих місць в Арктиці, де вирує життя.
    Саме завдяки своїй віддаленості змогла зберегтися і унікальна морська середовище проживання на островах Фенікс. Дивно здорові види риб, черепах і коралів, які можна там знайти, заслуговують особливого захисту.

Джерело: http://iscience.ru
Фото:
Джерело:
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2641 | Додав: wiktor | Теги: нові об'єкти, Тихий океан, Сибір, всесвітня спадщина, список ЮНЕСКО | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar