Головна » 2015 » Апрель » 6 » В Японіїї розпочався сезон цвітіння сакури
06:26
В Японіїї розпочався сезон цвітіння сакури

Третій тиждень по Японії котиться хвиля «ханами», залучаючи до процесу милування цвітінням сакури все нові і нові регіони. Щорічно метеорологічне агентство випускає бюлетень з прогнозом термінів цвітіння.

Цього року в Токіо сакура зацвіла за прогнозом в середні багаторічні терміни - 26 березня і буде радувати око 10-14 днів. Перші вихідні квітня припали на кульмінацію біло-рожевого свята. Терміни цвітіння залежать від погодних умов і тому рік від року «плавають». Наприклад, минулого року весна трохи запізнювалася, і «ханами» розпочався 28 березня, а в 2012 році - тільки 31 березня.

У цей році перша фаза цвітіння припала на сонячну теплу погоду, в полуденний час повітря прогрівалося до +20. Але фарби другої половини свята змажуть часті зливові дощі - над Японськими островами зависає зонально орієнтований загострений полярний фронт. Великі краплі і поривчастий вітер неабияк потріпають весняне плаття, тому завчасно необхідно подбати про надійний профлист. У якісь періоди може спостерігатися заметіль з ніжних квітів.

За розрахунками, «ханами» прийде в Фукусіму 10 квітня, в Аоморі - 25 квітня, а в Саппоро сакура розпуститься 5 травня.

 

Фото: © Yuya Shino | Reuters
Джерело: http://www.gismeteo.ru/news/klimat/14138-tokio-utopaet-v-belo-rozovoy-pene/
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2029 | Додав: wiktor | Теги: Японія, цвітіння, Сакура, токіо, ханами, 2015 | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar