Головна » 2011 » Май » 4 » Кліматологи доводять перспективність вітроенергетики
08:11
Кліматологи доводять перспективність вітроенергетики
  вітряк , вітроенергетика, вітер, США, глобальне потепління Американська вітроенергетика протягом найближчих 30-50 років не постраждає від змін глобальної температури, вважають дослідники з Університету штату Індіана.
   Цей висновок учені зробили після аналізу трьох кліматичних моделей. «Області, в яких моделі пророкують зниження щільності вітру, вкрай обмежені, до того ж вони в основному непридатні для будівництва вітряків», - відзначає співавтор дослідження Сара Прайор.
   Фахівцям здалася найбільш адекватною Канадська регіональна кліматична модель, але з академічної чесності вони взяли також Регіональну кліматичну модель (створена в Італії, але нині допрацьовується в США) і Модель Хедлі-центру (Великобританія). Всі вони були модифіковані, з тим щоб представити чотири системи циркуляції повітряних мас в умовах підвищення середньої температури Землі на 2 градуси.
   Різниця між тим, що було в 1979-2000-му, і тим, що, можливо, буде в 2041-2062 роках, виявилася мінімальною. Найсильніше щільність вітру збільшиться над Великими озерами, на сході Нью-Мексико, південно-заході Огайо, півдні Техасу, а також у мексиканських штатах Нуево-Леон, Тамауліпас, Чіуауа і Дуранго.
   До висновків, ймовірно, прислухаються американські влади, які планують до 2030 року перевести «на вітер» 20% енергетики країни. Сьогодні частка цього сектору становить всього 2%. Не в останню чергу розвиток галузі гальмувалося сумнівами в її стабільності. Дане дослідження - перше, яке може послабити побоювання в масштабі всієї країни.
   Вітрова турбіна, як правило, окупає себе за три місяці, а термін її експлуатації складає тридцять років. Вона може служити і більше, а технічний прогрес не стоїть на місці.
    Результати дослідження опубліковані Proceedings of the National Academy of Sciences Early Edition.
Фото: epochtimes.com.ua
Джерело: http://science.compulenta.ru
Категорія: Інші новини | Переглядів: 2387 | Додав: wiktor | Теги: США, вітряк, глобальне потепління, вітроенергетика, вітер | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar