Головна » 2011 » Декабрь » 12 » Межі найбільшого в світі морського заповідника треба розширити
09:18
Межі найбільшого в світі морського заповідника треба розширити
 IFAW, Коралове море, заповідник, розширення  Захисники природи вимагають розшити кордону найбільшого в світі морського заповідника, про створення якого в листопаді заявив уряд Австралії, повідомляє Міжнародний фонд захисту природи (IFAW).
  У Кораловому морі повинен виникнути найбільший в світі морський заповідник площею близько 1 мільйона квадратних кілометрів. План майбутнього заповідника представлений для обговорення громадськістю на сайті уряду Австралії до лютого 2012 року.
  "У представленому плані під захист беруться тільки два коралових рифа з 25. Однак всі рифи повинні отримати найвищу ступінь захисту. Хороша новина в тому, що розвідка газу і нафти не буде вестися на цій території, а також будуть заборонені знаряддя лову, які завдають значної шкоди морській екосистемі. Але цього недостатньо ", - йдеться в повідомленні IFAW.
  Як пояснила РІА Новини директор російського представництва фонду Марія Воронцова, на австралійському шельфі зараз розгортається активна розробка газових і нафтових родовищ, і "зелені" побоюються, що це може зруйнувати крихку екосистему цього району.
  "Нафтові платформи і курсують танкери, безумовно, впливають на стан моря, і необхідно виділяти ключові території, які повинні перебувати під захистом держави", - сказала Воронцова.
  Морський заповідник, за планами уряду Австралії, дозволить зберегти місця проживання і чисельність зникаючих видів акул, морських черепах і безлічі морських птахів.
 "Зелена черепаха, шкіряста черепаха, черепаха Бісса, а також малий полосатик зможуть спокійно існувати в заповідних водах", - відзначається в офіційних документах про створення заповідника.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.vokrugsveta.ru
Категорія: По трохи зі світу | Переглядів: 2946 | Додав: wiktor | Теги: Коралове море, заповідник, Розширення, IFAW | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar