Головна » 2011 » Сентябрь » 26 » Європейські науковці приїдуть досліджувати Поліський заповідник
08:24
Європейські науковці приїдуть досліджувати Поліський заповідник
  Європа, Житомирська область, заповідник, дослідження, науковціПоліський природний заповідник, що розташований на півночі Житомирщини, став учасником проекту Європейського Союзу «Включення питань зміни клімату в управління вразливими екосистемами».
  Вибір на цей заповідник впав не випадково: у Поліському регіоні  зосереджені найбільші масиви торфових боліт в Європі – близько 1 мільйона гектарів. Ці екосистеми в своєму природному стані можуть поглинати близько 15 тонн вуглекислого газу з 1 гектара на рік, що веде до зменшення викидів парникових газів в атмосферу і пом’якшення наслідків зміни клімату. Натомість осушені і деградовані торфовища є джерелом викидів парникових газів.
   Унаслідок глобальних змін клімату на Поліссі в останні роки різко посилилася частота природних катастроф (пожежі, повені, засухи) великої руйнівної сили. Нерегулярні опади і високі температури призвели до низки проблем, таких як висушування торфових боліт і водно-болотних угідь. Внаслідок порушення природного водного балансу  регіону загрожує висока пожежна небезпека та зменшення видового різноманіття.
   Наприкінці тижня науковці з України та Франції проведуть в Поліському заповіднику семінар, в ході якого буде презентовано результати моделювання змін клімату для Полісся на 2011-2040рр., оцінку вразливості екосистем,  результати досліджень щодо реакції вразливих водних екосистем на зміни клімату.
   Для гостей семінару та представників засобів масової інформації заплановано польовий виїзд з демонстрацією результатів впровадження пілотного проекту та ярмарку традиційних ремесл.
Фото: geografica.net.ua
Джерело: http://www.menr.gov.ua
Категорія: В Україні | Переглядів: 1991 | Додав: wiktor | Теги: Європа, Житомирська область, Дослідження, заповідник, науковці | Рейтинг: 0.0/0
Матеріали по темі:


Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar